Nyt on aika ilmoittautua joulumarkkinoille

Osallistuvat markkinoille. Vasemmalta Marianne Hemgård, Sonja Österlund, Marita Ake, Sonja Tobiasson, Margareta Aller ja Mikaela Vesterlund-Laine. Kuva: Leena Lehtonen.
Osallistuvat markkinoille. Vasemmalta Marianne Hemgård, Sonja Österlund, Marita Ake, Sonja Tobiasson, Margareta Aller ja Mikaela Vesterlund-Laine. Kuva: Leena Lehtonen.
– Nyt on jo aika ilmoittautua mukaan, jos aikoo tulla myymään joulumarkkinoille, muistuttaa Sonja Österholm.
Vanhan Malmin joulumarkkinat järjestetään lauantaina 12. joulukuuta. Tänä vuonna uutta on se että myynti alkaa jo kello 12 ja päättyy kello 16 eli myyntiä aikaistetaan tunnin verran. Markkinoiden aikana myyntialue on suljettu ajoneuvoliikenteeltä.
Markkinoille myyjäksi haluavat voivat ilmoittautua kaupungin infopisteeseen/elinkeinopalvelut.
Sonja Österholm kertoo että joulumarkkinoille tulevat myyjät pitävät niitä tunnelmallisina ja tulevat mielellään vuodesta toiseen. Mitään pelkkää krimskramssua ei myyntipöydille tai kojuihin kaivata.
– Halutessaan myyjät voivat pukeutua vanhan ajan tyyliin.
Fredrikantuvalla on tänä vuonna jälleen tarjolla riisipuuroa.
– Sitä kysyttiin viime vuonna ja nyt sitä on taas tarjolla, lupaa museokahvilan emäntä Marita Ake.
Puurotarjoilua on pihapiirissä olevassa liiterissä, jonne pihakalusteet siirretään talveksi. Tuvassa voi nauttia kahvin kanssa vaikkapa marenkikakkua tai taatelikakkua.
Fredrikantuvan teemana on enkelit ja tontut. Kaksi pientä ”enkeliä” on luvannut tulla paikalle ja tonttujen joukossa nähdään tietysti myös Hildur ja Sune, hyvin Paraisille kotiutuneet kemiöläistontut.
Paraisten ruotsinkielinen marttayhdistys pitää ovet avoinna Brinkas-tuvallaan. Tarjolla on perinteisesti glögiä, kahvia, mehua ja pipareita, kertoo Mikaela Vesterlund-Laine.
– Meillä on myös arpajaiset ja voittona on upea joulukori, johon eri marttapiirit ovat tuoneet jouluisia tuotteita, lisää Margareta Aller.
Åbolands hantverk ja Gullkrona kertovat toiminnastaan ja pitävät avoimet ovet Sinisen talon kudontatuvalla ja lankatallissa Lukkarinkujalla.
– Kudontatuvalla voi tutustua toimintaamme ja kurssitarjontaan. Paikalla on myös kutojia, kertoo vt. toiminnanjohtaja Sonja Tobiasson.
Luvassa ovat myös arpajaiset.
– Ella Janssonin museotuvalla on tarjolla glögiä, kahvia ja leivonnaisia sekä ohrapuuroa, kertoo Sonja Österholm kotiseutuyhdistyksen Gammaldags-ryhmästä.
Perinteisesti paikalla on myös Thea Lindell, joka näyttää miten nyplätään. Myynnissä on jonkin verran käsitöitä ja omaa villalankaa. Pikkutuvassa on tonttula ja joulupukki.
Joulumarkkinoiden aikana voi tutustua myös sepän työhön. Seppämestari Mikko Flemmingin pajalla Lukkarinkujalla vastapäätä Sinistä taloa on avoimet ovet.
Avoimet ovet ja joulutunnelmaa on myös Curation tiloissa, kertoo toiminnanjohtaja Marianne Hemgård. Luvassa on korjausraketamisneuvontaa, myyntiä ja käsikirjaston näyttely. Samalla saa tietoa Curation uusista hankkeista kuten koko Turunmaata koskevasta kulttuuriympäristöohjelmasta, joka toteutetaan yhdessä maakuntamuseon kanssa.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi