Onneksi on jalkapallo

Olen ollut suuri jalkapallofani koko ikäni. Jalkapallo on hieno laji. Jalkapallo on urheilulajien ykkönen. Joku voi olla eri mieltä ja saa olla, minun päätäni se ei kuitenkaan käännä. Jalkapallossa minua kiehtoo sen taituruus, sen upeat sommitelmat, sen taktinen ylivertaisuus, hienot maalit ja ylipäänsä kaikki mikä lajiin liittyy. Se vaan yksinkertaisesti on niin hienoa.

Suomessa jalkapallo on harrastajamäärissä mitattuna suuri laji, mutta siitäkään huolimatta se ei ole saavuttanut maassamme sitä asemaa, minkä se ansaitsisi.

Suomessa jalkapallo on harrastajamäärissä mitattuna suuri laji, mutta siitäkään huolimatta se ei ole saavuttanut maassamme sitä asemaa, minkä se ansaitsisi. Suomi kun on jääkiekkohullu maa.

Maailman rankingiin lasketaan 211 maata ja siinä listauksessa Suomi on tällä hetkellä sijalla 58. Ei siinä vielä mitään, mutta kun kuuntelee ”tavallisten tallaajien” juttuja lajista, niin on aika kummallista, että maissa sijoilla 1-57 ja 59-211 pelataan jalkapalloa, mutta maassa sijalla 58 potkupalloa. Miksi se on niin vaikeaa?

Herää kysymys, kuinkahan moni noista potkupallosta ja lajin tasosta puhuvista on oikeasti ollut paikan päällä esimerkiksi katsomassa Veikkausliigan ottelua? Veikkaisin, että ei kovin monikaan, mutta siitä huolimatta tiedetään, minkä tasoista se peli on – kummallista. Sana potkupallo pitäisi lailla kieltää.

Ranskassa on parhaillaan käynnissä jalkapallon naisten MM-kisat. Naisten jalkapallosta on puhuttu viime aikoina paljon. Naisten asemasta miesten jalkapallon rinnalla ja sen palkkakuopasta.

Siihen en nyt kantaa ota. Nuo ongelmat ratkaiskoon minua viisaammat. Itse kisoissa nähdään hienoa jalkapalloa. Varsinaista suosikkia minulle ei ole, niin kuin on miesten puolella – Hollanti, Argentiina, Tanska, Englanti. Tässä järjestyksessä. Paras voittakoon nämä kisat.

Valitettavasti naisten maailmanrankingissa 31/155 oleva Suomi ei ole mukana. Ja entistä vaikeammaksi kisoihin selviytyminen on, kun isot seurat alkavat maailmalla myös ottamaan ohjelmaansa naisten jalkapallon. Suomessa naisjalkapallon parissa toimivat ovatkin ison kysymyksen äärellä. Miten säilyttää asemat ja palata jälleen kisoissa pelaavaksi maaksi.

Seuraava kysymys onkin, onko miesten maajoukkue seuraava arvokisoihin selviytyvä joukkue? Ainakin lähellä ollaan. Hieno Nations cup on saanut jatkoa hienoilla esityksillä EM-karsinnoissa.

Syksyn Tampereella ja Turussa pelattavista karsintaotteluista voitot Kreikasta ja Liechtensteinista ja tasapeli Italiaa vastaan saattaisivat jo riittää. Ja ne kaikki ovat realistisia. Jos kisapaikka tulee, niin miten sitten potkupallosta puhuvien suut laitetaan?

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*