Oodi Gösselle

Göran “Gösse” Storfors.
Paraisten Kuulutusten pitkäaikainen toimittaja, kesätoimittaja ja avustaja Göran ”Gösse” Storfors nukkui pois viime perjantaina pitkällisen sairauden murtamana. Suruviesti tuli julkisuuteen lauantaina ja monet ystävät sekä työtoverit vuosien varrelta ovat jakaneet Gösseen liittyviä muistoja ja tarinoita.
Ajattelin liittyä joukkoon. Ainakin osittain, sillä en ehtinyt loppujen lopuksi kovinkaan pitkään työskentelemään samassa paikassa Gössen kanssa. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin myönnettävä, että Gösse oli vahvasti osallisena siihen, että ylipäätään päädyin tälle alalle. Luin ”Glurpenin” kirjoituksia ÅU:sta ja PK:sta, olin katsomossa kun ääni kuuluttamosta kajahti ilmoille erilaisten urheilutapahtumien yhteydessä ja kuuntelin selostuksia radiosta ja televisiosta. Hänen viimeinen PK:ssa julkaistu teksti oli päivätty 19. tammikuuta tänä vuonna.
Se käsitteli jääkiekkoa ja ParSportia. Joukkueen valmentaja Christoffer Dahla puhuu aina lämpimästi Gössestä, joka muisti myös pitää pienempien urheilulajien puolia.
Storfors oli mukana käynnistämässä erästä Ylen ruotsinkielisen toimituksen kautta aikojen menestyksekkäintä ohjelmaa vuonna 1985. Vielä tänäkin päivänä Sportmagasinet pyörii ruudussa. Sportmagasinetin toimitukseen vuonna 1986 kesätoimittajaksi tullut Marianne Nyman muistaa hyvin puhelun, jonka sai Storforsilta keväällä. Hän pyysi Nymania kesätöihin – ja sillä tiellä Nyman on edelleen.
”Tulin aina hyvin toimeen Gössen kanssa, vaikka heti ensimmäisellä viikolla radion Turun toimituksessa syksyllä 1983 tein kaksi isoa virhettä: istahdin Gössen tuolille aamupalaverissa ja kirjoitin Gössen J:llä johonkin paperiin.”
Åbo-Gösse ja Karis-Kaj. Kaj Kunnaksen uran parhaimpiin selostusmuistoihin kuuluvat juuri reissut ”Åbo-Gössen” kanssa. Varsinkin eräs täysin puskista tullut kiljahdus on iskostunut Kunnaksen mieleen. Kyseessä olivat jääkiekon MM-kisat Sveitsissä keväällä 1998. Suomi oli eräässä ottelussa altavastaajana, mutta maalivahti Ari Sulander tekee jälleen yhden haamupelastuksen – ja Gösse päästää ilmoille huudon: ”Jag älskar dig, Ari Sulander!” (suom. rakastan sinua, Ari Sulander).
Toinen mukava muisto on Naganon talviolympialaisista, ja etenkin puolivälieräottelusta Suomi–Ruotsi, jonka Suomi voitti 2–1 kahdella Teemu Selänteen maalilla joihin Saku Koivu tarjoili syötöt.
”Vielä samana keväänä saimme kutsun juontamaan Bromarvin kunniakierrostapahtumaa. Se olikin hauska keikka, siinä Karis-Kaj ja Åbo-Gösse kohtasivat neutraalilla pelikentällä, puolivälissä.”
Temperamentti. Siitäkin Gösse tuli tunnetuksi. Rehellisyyden nimissä on myös todettava, ettei hän aina välttämättä tullut toimeen kaikkien kanssa. Kunnioitus, molemminpuolinen sellainen, oli kuitenkin aina läsnä. Sen käsityksen olen saanut kaikilta, joiden kanssa olen Gössestä jutellut. Ketään erikseen mainitsematta tai mainitsematta jättämättä.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

1 Kommentti

 1. Eräs kaunis päivä, avasin radion ja kuulin tutun äänen. Jäin kuuntelemaan asiaa – sehän oli Gösse!
  Hän kertoi rakkaan ystävänsä poismenosta – koiransa!
  Itkin.
  En ole/ollut koskaan kuullut samanlaista, kenenkään suusta.
  Emme olleet kaikista asioista samaa mieltä, sinä vihasit kissoja, minä rakastan heitä.
  Kaikesta huolimatta – olemme eläinrakkaita. Kaipaan sinua!

Kommentointi on suljettu.