Opiskelijat järjestävät kesäkuussa urheiluleirin

Järjestäjät. Janne Kinnunen (vas.) ja Henri Oivo järjestävät kesäkuun alussa urheiluleirin Paraisilla. Kuva: Privat.
Järjestäjät. Janne Kinnunen (vas.) ja Henri Oivo järjestävät kesäkuun alussa urheiluleirin Paraisilla. Kuva: Privat.
Janne Kinnunen ja Henri Oivo haluavat inspiroida nuoria liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti. Heti ensimmäisen kesälomaviikon aikana 6.–10. kesäkuuta nuoret järjestävät 6–12 -vuotiaille lapsille suunnatun urheiluleirin Aktia Areenalla.
– Luvassa on monipuolista urheilua ja liikkumista johon sisältyy sekä leikkiä, lajikohtaista tekniikkaharjoittelua että pelejä. Leiri soveltuu ihan jokaiselle eikä urheilutaustaa tarvita. Aina asia joka tulee tarpeeseen on halu liikkua, toteaa liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Janne Kinnunen.
Hän järjestää leirin yhdessä serkkunsa Henri Oivon kanssa. Oivo opiskelee liikunta- ja terveysedistämistä Aracadan ammattikorkeakoulussa Helsingissä.
– Idea syntyi oikeastaan opiskelukaverini järjestämästä vastaavasta leiristä. Ajattelin että tällainen voisi sopia Paraisille ja samalla hankin itselleni tekemistä lyhyen kesäloman ajaksi. Lähden nimittäin armeijaan heinäkuussa, Kinnunen kertoo.
Jalkapalloleirit eivät ole mikään epätavallinen näky Paraisilla, mutta monipuolisempia urheiluleirejä ei aivan joka vuosi järjestetä – ainakaan vielä. Pojat tekevät yhteistyötä Piffenin sekä paikallisen ruokakaupan kanssa.
– Kyseessä on kahden ryhmän päiväleiri joka kestää maanantaista perjantaihin. Ensimmäinen ryhmä liikkuu klo 9–12, toinen klo 12–15. Välipala sisältyy leirin hintaan, Kinnunen kertoo.
Mikäli leirikuvio osoittautuu onnistuneeksi, pojat voivat hyvinkin harkita järjestävänsä vastaavia leirejä myös tulevaisuudessa.
– Saa nähdä miten leiri onnistuu ja millaista palautetta saamme, Kinnunen toteaa.
Tällä hetkellä leirille on ilmoittautunut noin 25 osallistujaa, mutta tilaa on vielä toiselle mokomalle. Kysymykset ja ilmoittautumiset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen pargasidrottslager@gmail.com.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi