Päätöksenteon hankaluuksia

Pian on taas työntekijöiden palkankorotusten aika, kun neuvottelut ovat alkamassa. Vääntöä tulee siitä tuleeko liksaa lisää vai onko kunnilla siihen varaa. Moni kunta varmaankin odottaa pelolla neuvottelujen tuloksia, koska korotuksiin ei olisi varaa ainakaa ruohonjuuritasolla.

Tulipa eteeni lehti ihmisten mielipiteistä siitä, ketkä ovat heidän mielestään työntekijöitä jotka tarvisisivat ehdottomasti palkankorotuksia. Lista ei mitenkään yllätä, kun kärjessä olivat hoitajat ja siivoojat joiden palkkaus todella ei vastaa heidän työtään.

Palkankorotuksia tuskin saadaan ilman lakkoilua, asiahan tietenkin riippuu paljon siitä mitä kuntatyönantaja tarjoaa. Olettaa sopii eurojen olevan varsin tiukassa, kun kuntien rahatilanne on varmasti työnantajapuolen liiton tiedossa, joten olettaa sopii lähtökohtien olevan varsin hankalat.

Paraisten horisontissa tulevat palkankorotukset menevät verojen ja muiden maksujen korotuksiin, joita tuli oikein roppakaupalla tulevalle vuodelle eli kaupunki vie korotukset heti maksujen muodossa – joten se tulevasta palkankorotuksesta. Tästähän seuraa melko varmasti taas poismuuton kiihtyminen, kun ihmiset hakevat halvempaa paikkaa asua.

Turun Sanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten väkiluku muuttuu vuoteen 2030 mennessä. Paraisten kohdalla vähennystä oli merkitty noin 1 000 henkeä, tietenkin voidaan sanoa tilaston olevan vain tilasto, mutta suuntahan on ollut pitkään mollivoittoinen. Samoin työtätekevät vähenevät noin kahdeksallasadalla, mitäpä tuohonkin tutkimukseen sitten sanoisi muuta kuin ikävä juttu?

Vanhan kunnantuvan homesotkuissa pilaantuneiden tavaroiden korvausjuttu sitten meni poliisille asti. Tosin kokouksen esityslistassa ja Turun Sanomien jutussa oli outo ristiriita, nimittäin artikkelissa oli tieto ettei poliisi ota asiaa tutkittavaksi lainkaan kun taas kokouksen esityslistassa oli päivämäärä jolloin poliisi oli ilmoituksen kirjannut. Eli mistä TS oli saanut tiedon tutkimatta jättämisestä. Harmittaa koko sotku koulun työntekijöiden puolesta ja huonosta kaupungin informoinnista.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*