Paikalliset poliitikot tutustuivat taideopetukseen: “Nyt ymmärtää, kuinka paljon työtä kaiken takana on”

dansare
Tomas Björkroth (oik.) ja Tove Hagström (vas.) yhdessä musiikkiopiston Arkipelagin tanssijoiden kanssa. Kuva: Malin Johansson. 

Turunmaan kulttuurikoulut pitivät avoimien ovien päivän ja kutsuivat paikalle paikallispoliitikkoja tutustumaan taiteen perusopetukseen.

Valtakunnallisella Luovuutta politiikkaan -kampanjalla 5.–9.2. taiteen perusopetuksen oppilaitokset avasivat ovensa paikallisille päättäjille, jotka saivat mahdollisuuden osallistua erilaisiin tanssin, teatterin ja sanataiteen aktiviteetteihin.

Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tomas Björkroth vieraili keskiviikko-iltana Arkipelagin tanssiryhmissä, jotka harjoittelivat SportGymin tiloissa Paraisten Kyyhkyspolulla. Hän oli vaikuttunut nuorista tanssijoista.

– Nyt ymmärtää, kuinka paljon työtä kaiken takana on, totesi Björkroth nähtyään, miten tanssijat harjoittelevat.

Tanssiopettaja Solveig Ekholm kertoo, että edistynyt balettiryhmä koostuu tanssijoista, jotka ovat harjoitelleet monta vuotta. He nousevat helposti varpailleen ja hyppäävät korkealle musiikin tahdissa. Oppitunnin päätteeksi he sovittavat tulevaan kevään pukuja ja Ekholm näyttää yhtä kauniista balettipukuista, joka on väriltään keltainen.

– Balettimekot ovat melko kalliita, tämä maksaa noin 300 euroa.

“Haluaisimme jatkaa vuoropuhelua poliitikkojen kanssa”

Tove Hagström on paikalla kulttuurikoulujen edustajana. Hän kertoo, että kampanja järjestetään nyt toista vuotta ja sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä taiteen perusopetuksesta. Uutta tälle vuodelle on, että kampanjaa on laajennettu niin, että se koskee koko Turunmaata, viime vuonna kampanja järjestettiin vain Paraisilla.

– Kiinnostus oli viime vuonna suurempaa paikallispoliitikkojen keskuudessa, mutta mielestämme tämä on ollut onnistunut konsepti ja haluaisimme jatkaa vuoropuhelua poliitikkojen kanssa, hän sanoo.

Paraisilla on kuusi kulttuurikoulua

Paraisilla on yhteensä kuusi kulttuurikoulua, jotka opettavat kuvataidetta, tanssia, musiikkia, teatteria, sanataidetta ja käsitöitä. Kulttuurikoulut tarjoavat taiteen perusopetusta, joka järjestetään vapaa-ajalla paikallisissa taidekouluissa ja jota johtavat ammattiopettajat. Paraisilla taiteen perusopetukseen osallistuu noin 470 opiskelijaa. Lukio-opinnoissa on mahdollista saada opintopisteitä myös taidekasvatuksen kursseista.

– Juuri nyt SKAPA-hankkeen yhteydessä on meneillään hanke, jossa on kyse lukioiden ja kulttuurikoulujen välisen yhteistyön kehittämisestä, Hagström kertoo.

SKAPA-hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia edistämällä sitä, että taidekasvatukseen osallistuu enemmän ihmisiä – sekä taiteen perusopetuksessa että harrastustasolla.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*