Paluumuuttaja lääkäririntamalla

Kotiinpäin. Työterveyslääkäri Maria Silfverberg päätti muuttaa kotiinpäin kolmenkymmenen Ahvenanmaalla vietetyn työvuoden jälkeen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kotiinpäin. Työterveyslääkäri Maria Silfverberg päätti muuttaa kotiinpäin kolmenkymmenen Ahvenanmaalla vietetyn työvuoden jälkeen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Yksityisen Saaristolääkärit-aseman työterveyshuoltopuoli sai reilu viikko sitten vahvistuksen yrityslääkäriosastolle. Korppoosta lähtöisin oleva Maria Silfverberg palasi kotiinpäin työskenneltyään kolmisenkymmentä vuotta Ahvenanmaalla.
– Muutin Maarianhaminaan vuonna 1985 ja olen siitä lähtien työskennellyt siellä. Ensin terveyskeskuslääkärinä ja sittemmin yleislääketieteen erikoislääkärinä. Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen työskennellyt työterveyslääkärinä yksityisellä puolella, hän kertoo.
Tällä hetkellä hän on vielä Maarianhaminassa sijaitsevan Cityläkarna-lääkäriaseman palveluksessa, mutta vuodenvaihteesta lähtien Parainen kutsuu. Joulukuu kuluu vielä osittain työmatkalaisena Maarianhaminan ja Paraisten välillä.
– Olen koko ajan pitänyt yllä siteitä Paraisille ja Korppoon suuntaan, sillä merkittävä osa sukulaisista asuu edelleen täällä. Suunnittelen jäämistä Paraisilla myös pidemmällä tähtäimellä, hän sanoo.
Ajankohta oli otollinen muutolle, sillä nuorin kolmesta tyttärestä muutti vastikään pois kotoa. Kaksi vanhinta tytärtä asuvat Ruotsissa ja nuorin työskentelee Sveitsissä.
– Olen aina pitänyt hevoista ja toivon ehtiväni myös tallille täällä Paraisilla.
Silfverberg tulee ensi kädessä työskentelemään työterveyshuollon parissa, mutta ottaa myös vastaan yksittäisiä potilaita mahdollisuuksien mukaan. Hän on kaksikielinen.
– Työterveyslääkärin toimenkuvaan kuuluvat tietenkin myös erilaiset työpaikkavierailut ja riskiarvioinnit, hän sanoo.
Suurimmat sopeutumisvaikeudet lienevät edessä tekniikkapuolella, sillä Paraisilla on käytössä erilainen tietojärjestelmä kuin Maarianhaminassa. Mutta muilta osin eroavaisuudet ovat häviävän pienet.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi