Parainen paletilla on oiva lahjakirja

Kirjatyöryhmän jäseniä. Vasemmalta Eila Lumme, Maarit Puhakka ja Lena Nordström. Kuva: Leena Lehtonen
Taideyhdistys Pictura julkaisee uutuuskirjansa Parainen paletilla Vanhan Malmin joulumarkkinoiden yhteydessä.
Paraisten Taidekerho Pictura julkaisi vuonna 2008 juhlakirjan yhdistyksen täyttäessä 30 vuotta. Nyt joulun alla ilmestyy kirja, Parainen paletilla. Teoksessa on picturalaisten kuvia ja Nilsbyn koulun 2 – 6-luokkalaisten sekä Picturan lasten ja nuorten taidekoululaisten tekstejä. Tekstejä ovat kirjoittaneet myös Liisa Ake-Helariutta, Stella Tiisala ja Stig Gustafsson.
Kirjassa on neljä osaa: Kirkko keskellä kylää, Molemmin puolin Sunttia, Elämää saarella sekä Kaivosten kaupunki.
– Saimme jäseniltä tarjolle 180 työtä, joista kirjaan pääsi 84. Kriteerinä oli että kaikilta saadaan ainakin yksi työ, kertoo taiteellinen johtaja Arja Maarit Puhakka. Hän vastaa myös kirjan taitosta ja on kuvannut teokset yhdessä Niclas Rantalan kanssa.
Kirjan työryhmään ovat kuuluneet Puhakan lisäksi Picturan puheenjohtaja Lena Nordström sekä Eila Lumme ja Kristiina Juvas.
Runsaat 80 sivua sisältävä kirja on kaksikielinen. Teoksesta on otettu 300 kappaleen painos ja se julkaistaan lauantaina 10. joulukuuta Vanhan Malmin joulumarkkinoiden yhteydessä. Picturalla on parhaillaan vuosinäyttely Vanhalla kunnantuvalla, jossa kirja on joulumarkkinoiden ajan myynnissä. Kirja tulee myyntiin myös paikalliseen kirjakauppaan.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi