Parainen saa uuden purjehduskilpailun

Regattajärjestäjät. Vasemmalta Länsi-Turunmaan yrittäjien Minna Ruohonen, Ted Wallin, GK:n kommodori Gunnar Laurén sekä Chrisse Lindqvist-Karppelin. Kuva: Mikael Heinrichs
Lauantaina 19. elokuuta Paraisten vierassatamassa järjestetään City Regatta -niminen purjehduskilpailu, johon sisältyy myös merihenkinen markkinapaikka kirpputoreineen.
Järjestelyistä vastaavat Länsi-Turunmaan yrittäjäyhdistys sekä Gullkrona kryssarklubb. Tapahtuman perustavana ajatuksena on tuoda esille Paraisten potentiaali purjehduspaikkakuntana.
– Missä muualla voisi järjestää purjehduskilpailun aivan kaupungin keskustassa, miettii Gullkrona kryssarklubb -veneseuran kommodori Gunnar Laurén.
Kohderyhmänä ovat sekä juniorit että aikuisetkin purjehtijat. Kilpailuluokkia on suunnitteilla ainakin kaksi, LYS-1 ja LYS-2.
– Osallistumismaksun ei ole tarkoitus pelotella pois potentiaalisia kilpailijoita, vaan se on lähinnä symbolinen summa ja järjestelyjen koko tuotto lahjoitetaan Itämerisäätiölle. Mikäli joku haluaa lahjoittaa suuremman summan Itämerityön hyväksi, sekin on täysin mahdollista, Laurén toteaa.
Regatan yhteyteen suunnitellaan myös meri- ja veneilyhenkistä markkinaa ja kirpputoria vierasvenesataman läheisyyteen.
– Itse kilpailu olisi tarkoitus purjehtia Tjuvenin ympäri kahdessa eri lähdössä, yrittäjäyhdistyksen Minna Ruohonen kertoo.
Iltaohjelmaa kaavaillaan Ravintola Malmenin tiloihin, jossa järjestetään myös kilpailun palkintojenjako illalla.
Alustavan aikataulun mukaan lähdöt tapahtuisivat kello 11 ja kello 13, palkintojenjako kello 19.
Idea oli alkujaan Ted Wallinin. Ajatuksena oli piristää kaupungkia ja samalla tuoda esille usein unholaan vaipuvaa purjehdusta myös täällä keskustassa.
– Halusimme järjestää positiivisen tapahtuman keskustassa, joka samalla nostattaa vierassataman profiilia ja tuo esille Itämeriaspektia. Täällä on aivan loistavat fasiliteetit eikä vastaavia kilpailuja näin lähellä kaikkia palveluita voi kovinkaan monella muulla paikkakunnalla Suomessa järjestää, Wallin muistuttaa.
Varsinainen kilpailukutsu lähtee aivan lähiaikoina alueen purjehdusseuroille ja ilmoittautumislomake tullaan avaamaan GK:n nettisivuille ositteessa gk.fi kesän aikana.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi