Paraisten lääkäriasemalla on nyt myös psykologin vastaanotto

Uusi psykologi. Sabina Westerbäck ottaa vastaan Paraisten lääkärikeskuksessa. Kuva: Leena Lehtonen.
Uusi psykologi. Sabina Westerbäck ottaa vastaan Paraisten lääkärikeskuksessa. Kuva: Leena Lehtonen.
Sabina Westerbäck kiinnostui psykologiasta jo lukiossa. Tapaamme psykologi Sabina Westerbäckin 2. syyskuuta hänen työhuoneessaan Paraisten lääkäriasemalla. Tämä on hänen ensimmäinen työpäivänsä tässä osoitteessa, mutta Parainen ja työ tässä ammatissa ei ole uutta.
– Olen kotoisin Paraisilta ja käynyt täällä koulua. Kiinnostuin psykologiasta jo lukioaikoina, kertoo Sabina Westerbäck (syntyisin Karlsson).
Häntä kiinnosti lasten ja nuorten kehityspsykologia. Hän suoritti aluksi valtiotieteen maisterin tutkinnon, oli jonkin aikaa töissä ja jatkoi opintojaan tullakseen laillistetuksi psykologiksi. Hän opiskeli kliinistä psykologiaa Åbo Akademissa.
Sabina Westerbäck on työskennellyt lähes kolmen vuoden ajan TYKSin lastenpsykiatrisella akuuttivastaanotolla, lyhyemmän ajanjakson Turunmaan sairaalan psykiatrisella osastolla ja nyt viimeksi 80 prosenttisesti Salossa lastenpsykiatrisella poliklinikalla.
– Täällä Paraisilla otan vastaanotolle kaikenikäisiä, ei vain lapsia ja nuoria vaan myös aikuisia. Kyseessä voivat olla tukikeskustelut kaikenikäisten kanssa, vastaanotolle voi tulla koko perhe tai myös ikäihmiset. Lapset ja nuoret tulevat usein ensimmäisen kerran vanhempien kanssa, myöhemmin mahdollisesti myös yksin. Myös ikäihmisten kanssa vastaanotolle voi mielellään tulla joku omaisista.
Sabina Westerbäck sanoo että Paraisilla on hyvää työtä tekevä ja hyvät valmiudet omaava kriisiryhmä. Hän on itse tarvittaessa valmis konsultoimaan kun on kyse vaikkapa pakolaisista tai maahanmuuttajista.
– Koskaan ei ole täysinoppinut ja olen nyt itse terapeuttikoulutuksessa. Siitä on paljon hyötyä psykologin ammatissa, sanoo Sabina Westerbäck.
Hän on muuttanut perheensä kanssa takaisin Paraisille. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi poikaa. Perhe on rakentanut omakotitalon ja uudisrakennuksen pihatyöt vaativat oman aikansa. Pojat ovat vielä pieniä, vuoden ja kaksi ja puoli vuotta vanhoja, joten kovin paljon vapaa-aikaa työssäkäyville vanhemmille ei jää.
– Yritän käydä jumpassa kerran viikossa tai kävelyllä ystävättären kanssa, se on minun omaa aikaani, naurahtaa  Sabina Westerbäck.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@fabsy.fi