Paraisten Puu ottaa vastaan metalliromua

Uusi aluevaltaus. Paraisten Puu vastaanottaa nyt metallia, kertoo Thomas Johansson. Foto: Leena Lehtonen
Paraisten Puun tärkein sesonki on kevät ja kesä. Jotta hiljaisemmalla talvikaudella olisi enemmän toimintaa on yrittäjä Thomas Johansson aloittanut metalliromun vastaanoton yrityksen tiloissa Lehtiniementiellä.
– Ostan niin sanottua arvometalliromua kuten alumiinia, messinkiä, ruostumatonta terästä ja kuparia. Myös auton akkuja ja erilaisia moottorinosia, joista öljy on poistettu, voi tuoda tänne.
Asiakas toimittaa metalliromun paikan päälle, missä se punnitaan ja hinnoitellaan. Kuten tiedetään on esimerkiksi kupari haluttua ja arvokasta ja puhtaasta kuparista maksetaan 3,60 euroa kilolta.
Jos on tekemässä vaikka keittiöremonttia voi myytäväksi viedä vanhan ruostumatonta terästä olevan tiskipöydän tai kuparista valmistetut hanat. Ja samalla voi viedä vaikkapa vanhan alumiini- tai teräskattilansa tai alumiiniset, pantittomat juomatölkit.
Thomas Johansson myy metalliromun edelleen.

Varsinkin kupari on haluttua ja arvokasta.

Thomas Johansson

– Minulla on sopimus metalliromun vastaanottamisesta myös yhden paikallisen autokorjaamon kanssa, mutta romuautoja tai öljyä sisältäviä moottoreita en ota vastaan. Sama koskee erilaisia sähkökoneita kuten esimerkiksi porakoneita tai kodinkoneita kuten astianpesu- ja pyykinpesukoneita.
Johansson toivoo että metalliromun vastaanotto pääsee hyvin käyntiin. Hänen tietääkseen Paraisilla ei ole vastaavaa mahdollisuutta päästä eroon metalliromusta ja saada siitä rahaakin. Metalliromua vastaanotetaan yrityksen aukioloaikoina eli arkisin kello 8–17.
Johansson kertoo että tällaiseen toimintaan tarvitaan lupa ja hän haluaa kiittää kaupungin ympäristöosastoa avuliaisuudesta ja nopeasta palvelusta.

  • Paraisilla metalliromua voi viedä myös Piffenin keräykseen ja Rauhalan jätekeskukseen.
  • Autonromusta pääsee eroon ottamalla yhteyttä niiden hävittämiseen erikoistuneisiin yrityksiin.

Leena Lehtonen
leena.lehtonen@fabsy.fi