Paraisten Valintatalo edelleen myytävänä

Paraisten Valintatalo. Kuva: Leena Lehtonen
Kesko on aloittanut kahdet erilliset maanlaajuiset yhteistoimintaneuvottelut. Ne koskevat kaikkiaan 570 työntekijää ja 114 kauppaa.
Ensi vaihteessa yt-neuvottelut koskevat niitä kauppoja, joiden kannattavuus on kyseenalaista. Tämä koskee 53 kauppaa ja 259 työntekijää. Toinen vaihe koskee niitä myymälöitä, joista Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on määrännyt Keskon luopumaan koska kaupan liiallinen keskittyminen olisi haitallista paikalliselle kilpailulle. Nämä neuvottelut koskevat 61 myymälää ja 311 työntekijää.
Keskon tytäryhtiö Ruokakesko Oy osti viime vuoden huhtikuussa pääomasijoittaja Tritonilta Suomen Lähikaupan osakekannan 60 miljoonalla eurolla. Suomen Lähikauppaan kuuluivat Siwa-, Valintatalo- ja Euromarket-myymälät.
Valintatalo joka Paraisilla toimii mm. asiamiespostina on yksi niistä 61 myymälästä joille Kesko on huhtikuusta alkaen etsinyt uutta omistajaa. KKV:n tulee hyväksyä uusi omistaja.
Keskon viestintäpäällikkö Satu Pusan mukaan myymälöiden myynnistä käydään edelleen neuvotteluja, mutta hän ei voi sanoa mitään konkreettisempaa esimerkiksi Paraisten Valintatalon osalta.
Ne Siwa- ja Valintatalo-myymälät, jotka eivät löydä ostajaa voidaan kuitenkin muuttaa K-marketeiksi – joskus tulevaisuudessa. Toistaiseksi Kesko on julkistanut listan kaupoista joista tulee K-marketteja huhtikuun loppuun mennessä.
– Yhteistoimintaneuvottelut on aloitettu niissä myymälöissä joita KKV:n päätös koskee. Tavoitteena on selvittää kauppojen asema Keskon lähikauppaverkostossa mikäli niitä ei myydä KKV:n hyväksymälle osapuolelle määräaikana, kertoo Pusa sähköpostiviestissään.
Määräajan pituus ei ole julkinen, mutta Pusan mukaan se ei ole päättynyt ja neuvottelut jatkuvat kuten aikaisemmin.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Leena Lehtonen