Paraistenpäivillä sirkustyöpajoja ja taikatemppuja

Pargasdagar4Perjantaina 5.6. ja lauantaina 6.6. vietetään Paraistenpäiviä, nyt jo 40. kerran.
 
Tänä vuonna Paraistenpäivät järjestetään jo 40. kerran. Ohjelma on pitkälti edellisvuosien kaltainen, mutta luvassa on myös paljon uutta kuten se että voi oppia jongleeraamaan ja kokeilla diabloa. Paraistenpäivät järjestää Länsi-Turunmaan Yrittäjät ja Paraisten kaupunki.
Kauppiaskadulla tulee olemaan suunnilleen yhtä paljon myyjiä kuin aikaisempina vuosina. Viime vuonna myyjiä oli 65 ja saman verran odotetaan myös nyt. Myynnissä on esimerkiksi käsitöitä, vaatteita ja erilaisia herkkuja. Yhdistyksillä on arpajaisia ja vohvelinmyyntiä.
Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Minna Ruohonen kertoo että paikalla on tänä vuonna useita myyjiä, jotka edustavat terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aloja ja myyvät erilaisia terveystuotteita.
Paraisten kaupunki aloittaa Paraistenpäivillä kesäkiertueensa ”Pala Paratiisia”. Kiertueessa otetaan esille kaikki hyvät asiat, joita kaupunki tarjoaa kuten mansikkapaikat, nähtävyydet ja ruokapaikat. Kaupungilla on Kauppiaskadulla teltta, josta saa tietoa ja esitteen kaikesta mitä kaupungissa voi tehdä ja nähdä jos saa vaikkapa vieraita toiselta paikkakunnalta.
– Usein käy niin että ei enää huomaa kaikkia ympärillä olevia hienoja asioita ja silloin voi olla hyvä että saa muistutuksen kaikista ihanista mansikkapaikoista, joita täällä on, sanoo Paraisten tiedottaja Anne-Marit Itänen. Hän vastaa kesän aikana kaikissa kunnanosissa vierailevasta kiertueesta yhdessä kulttuuripäällikkö Fia Isakssonin, matkailupäällikkö Niclas Gestraniuksen ja kaupungin tonttien myynnistä vastaavan Peter Lindgrenin kanssa.
Perjantain ohjelman aloittaa kello 10 päiväkotilasten paraati. Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén pitää avajaispuheen kello 12 ja kello 13-15 Turun Sirkus järjestää jongleerauksen ja diablon työpajoja. Ne ovat avoimia kaikille ja maksuttomia. Samalla esiintyy myös sirkuksen taikuri. Yrittäjäyhdistys on hankkinut lapsille pomppulinnan ja luvassa on entisvuosien tapaan myös poniratsastusta.
Perjantaiaamuna Kalkkisataman laituriin saapuu öljyntorjunta-alus Halli. Aluksella on avoimet ovet lauantaina kello 10-12. Lauantaina kello 14 Laivaston Soittokunta esiintyy Ahosen kulmassa ja sunnuntaina Sås och Kopp konsertoi Sarlinin koulussa kello 16.
 
Marina Saanila, suomennos Leena Lehtonen