Paroc lomauttaa, työllisyystilanne parani elokuussa

Paraisten kivivillatehtaan koko henkilökunta lomautetaan enintään kahdeksaksi viikoksi. Kuva: Lehdistökuva/Paroc.
Paraisten kivivillatehtaan koko henkilökunta lomautetaan enintään kahdeksaksi viikoksi. Kuva: Lehdistökuva/Paroc.
 
Paroc käynnisti elokuussa yt-neuvottelut kysynnän heikkenemisestä johtuvan ylikapasiteetin vuoksi koskien kaikkia Suomen kivivillatehtaita. Neuvotteluiden tuloksena todettiin muun muassa jo aikaisemmin vuoden 2016 lopussa suljettavaksi määrätyn Lappeenrannan kivivillatehtaan tuotannon päättyvän jo vuoden 2016 huhtikuun lopussa.
Paraisilla tämä tarkoittaa lomautuksia enintään kahdeksaksi viikoksi kun yhden tuotantolinjan kapasiteettia vähennetään syksyn aikana, mahdollisesti jopa ensi kesään asti. Keväällä tai kesällä 2016 on mahdollista pysäyttää tuotanto kokonaan kolmen viikon ajaksi. Tämän lisäksi yhteensä neljä virkaa Paraisilla on lakkauttamisuhan alla.
– Syyt tähän ovat markkinavetoisia, meillä on yksinkertaisesti ylikapasiteettia verrattuna myyntivolyymiin. Paraisten kivivillatehtaalla lomautukset koskevat koko henkilökuntaa, lakkauttamisuhan alla olevat virat ovat sekä kivivillatehtaalla että Parocin muissa yksiköissä Paraisilla, kertoo Parocin operatiivinen johtaja (COO) Joakim Westerlund.
Parocin Paraisten kivivillatehtaalla työskentelee yhteensä 140 henkilöä, Paroc Groupin eri toimipisteissä noin 300 henkilöä.
Sen sijaan ELY-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Paraisten työttömien työnhakijoiden määrä laski elokuun lopussa alle 500 henkilön. Elokuun viimeisenä päivänä koko Paraisten alueella oli 497 työtöntä työnhakijaa, joista 56 oli nuoria, alle 25-vuotiaita. Yli vuoden työttömänä olleiden lukumäärä oli puolestaan 146 henkilöä. Heinäkuun lopulla työttömiä oli Paraisilla 585.
Paraisten työttömyysaste 7,0 prosenttia on samalla Varsinais-Suomen toiseksi alhaisin. Vain Laitilassa on parempi työllisyystilanne (6,1 %). Koko maakunnan työttömyysaste on 13,1 prosenttia.
Paraisilla oli elokuun lopussa 28 vapaata työpaikkaa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi