Partel sai uuden suuromistajan

Partelin toimitusjohtaja Jari von Zweygbergk. Arkistokuva.
Partelin toimitusjohtaja Jari von Zweygbergk. Arkistokuva.
Uusikaupunkilainen Vakka-Suomen Puhelin -konserni on osakekauppojen jälkeen Partelin suurin yksittäinen omistaja. Aikaisemmin Lounean (ent. Salon Seudun Puhelin) omistama 10 prosentin osuus ja Rabbe Bäcklundin omistama 8 prosentin osuus ovat kaupan myötä siirtyneet VSP-konsernille.
VSP on aikaisemmin investoinut muun muassa Laitilan Puhelimeen, joka on suurin piirtein Partelin kokoluokkaa oleva Finnet-ryhmän puhelinyhtiö.
Partelin toimitusjohtaja Jari von Zweygbergkin mukaan uusi, tiiviimpi yhteistyö Paraisten Puhelimen ja Vakka-Suomen Puhelimen välillä turvaa paikalliset datapalvelut.
– Konkreettisella tasolla näen tämän askeleen helpotuksena. Markkinoilla tapahtuu paljon liikehdintää ja useat toimijat spekuloivat toisia yrityksiä. Monet suuremmat operaattorit jotka havittelevat pienempiä yhtiöitä priorisoivat mobiiliratkaisuja, kun me taas olemme kuidun puolestapuhujia, von Zweygbergk sanoo.
Hän arvioi VSP:n ja Partelin olevan vahvempia yhdessä ja samalla takaavan paikallisen läsnäolon Lounais-Suomessa.
– Mitään muita merkittäviä osakekauppoja ei ole tapahtunut eikä muita suuromistajia ole. Muutamalla omistajalla on noin prosentin osuus, loput osakkeista ovat paraislaisten pöytälaatikoissa, hän toteaa.
– Aivan tarkkaa tietoa siitä, mitä järjestelyt tulevat tuomaan mukanaan ei vielä ole. Kun tällaiset järjestelyt usein merkitsevät tehostamista ja henkilöstömäärän vähentämistä, näen meidän osaltamme aivan vilpittömästi täysin toisensuuntaisen kehityksen.
Parcall on toiminto joka von Zweygbergkin mukaan on avainasemassa, sillä VSP on panostanut paljon omaan vastaavaan keskukseensa ja tarvitsee myös ruotsinkielistä osaamista.
Entä Partel ja Paraisten Puhelin nimenä, tulevatko ne säilymään?
– Nimellä on pitkät perinteet eikä se ole katoamassa mihinkään. Paikallinen asiakaspalvelu säilyy niin ikään, von Zweygbergk vakuuttaa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi


Vakka-Suomen Puhelin

  • ICT-yritys joka Partelin tavoin on osa Finnet-ryhmää.
  • VSP:llä on noin 200 työntekijää viidellä paikkakunnalla (Uusikaupunki, Turku, Hämeenlinna sekä yritysmyyntiedustus Helsingissä ja Tampereella).
  • Yhtiö on profiloitunut yrityskumppanina mm. palvelukeskuksen tarjoajana.
  • VSP-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Teknomeria, joka on valtakunnallinen runkoverkko-operaattori.
  • Konsernin liikevaihto oli vuonna 2014 14,6 miljoonaa euroa, Partelin vastaava lukema vuodelta 2014 oli 2,8 miljoonaa.