Pekka Töpöhäntä on Hilman suosikki

Hilma ja suosikit. Tässä Hilma Holkko esittelee voittajatyötään. Mukana ovat tietenkin suuret suosikit, eli Maija Maitoparta ja Pekka Töpöhäntä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Hilma ja suosikit. Tässä Hilma Holkko esittelee voittajatyötään. Mukana ovat tietenkin suuret suosikit, eli Maija Maitoparta ja Pekka Töpöhäntä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Paraislainen Hilma Holkko voitti kansainvälisen piirustuskilpailun Suomen osion 6–8 -vuotiaiden sarjassa Pekka Töpöhäntä -aihesella teoksellaan.
Kyseessä on kansainvälinen piirustuskilpailu Internationaler Jugedwettbewerb, johon Suomi osallistuu nyt neljättäkymmenettä kertaa. Kilpailussa on kolme sarjaa: 6–8 -vuotiaat, 9–10 -vuotiaat ja 11–13 -vuotiaat. Tämän vuoden teemana oli mielikuvitussankarit ja todelliset esikuvat. Kilpailun järjestävät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.
Kilpailuun osallistui Suomesta runsaat 17 000 lasta noin 500 koulusta ja esikoulusta.
Kuusivuotias Hilma Holkko osallistui kilpailuun työllä, joka esittää Pekka Töpöhäntää ja ilkeää Monnia.
– Monni yrittää tehdä ilkeitä, ja Pekka on supersankari. Pekka hyppää pilvelle, ja Monni näyttää vihaiselta, hän kuvailee työtään.
Idea kilpailuun osallistumiselta tuli Hilman äidiltä.
– Äiti kertoi kilpailusta, hän on myös osallistunut siihen, Hilma kertoo.
Piirtäminen kuuluu Hilman lempiharrastuksiin, sillä uusia syntyy joka päivä. Itse asiassa viime torstaina kun kilpailun tulokset julkistettiin Helsingissä oli jo ajoittain suru puserossa kun hän ei ehtinyt lainkaan päivän aikana piirtämään.
– Junamatkalla kotiinpäin tultaessa tosin piirrettiin jo, Hilman isä Pertti Holkko sanoo.
Palkintona oli myös Linnanmäen ranneke, jolle tuli heti käyttöä.
Helsingin OP Vallilassa järjestettyyn palkitsemistilaisuuteen oli kutsuttu kaikkien kolmen sarjan kuusi parasta vanhempineen, joten sali oli suhteellisen täynnä.
– Kyllä siellä vähän jännitti, Hilma myöntää. Hän ei tiennyt voitostaan etukäteen, vaan se selvisi vasta kun nimiä lueteltiin paikan päällä.
Se että kilpailutyöksi valikoitui juuri tämä Pekka Töpöhäntää ja Monnia esittävä teos oli kuitenkin Hilman mukaan ”aivan selvä homma”.
Voittanut teos. Kuva: Nina Kaverinen.
Voittanut teos. Kuva: Nina Kaverinen.
– Tykkään muutenkin piirtää kissoja kun ne ovat niin söpöjä. Pekka Töpöhäntä on minun suosikki, olemme lukeneet paljon kirjoja hänestä ja minulla on oma vihreä kirja, Hilma kertoo.
– Olisikohan ollut kolme kesää sitten kun kävimme katsomassa Pekka Töpöhäntä -esityksen Törnävän saaren kesäteatterissa ja se teki Hilmaan syvän vaikutuksen. Siitä lähtien Pekka on kuulunut suosikkeihin, isä paljastaa.
Piirtäminen ja maalaaminen sujuvat häneltä, sillä myös vesi- ja jopa öljyvärit ovat tuttuja hänelle. Viime vuonna Hilma osallistui Turun junioribiennaaliin ja sijoittui siinäkin upeasti kolmanneksi omassa sarjassaan. Harrastuksiin kuuluu myös sellon soitto.
– Yhden vuoden olen jo soittanut selloa, hän kertoo.
Aikuisena Hilma haluaisi työskennellä kirjojen kuvittajana ja sitä unelma-ammattia hän onkin jo ehtinyt hieman kokeilla.
– Hänellä on välillä tapana tehdä myös omia pikkuisia kirjoja, joita sitten kuvittaa ahkerasti, isä paljastaa.
Kuusivuotias Hilma aloittaa syksyllä koulun, mutta se ei häntä jännitä – ei sitten yhtään.
Sen sijaan piirustuskilpailun kansainvälisen osion tulosten julkistaminen 17.6. Luxemburgissa järjestettävässä finaalissa saattaa hieman jännittää. Sinne ei tosin matkusteta paikan päälle, vaan tuloksia odotellaan rauhassa kotosalla.
– Ei minulla ole väliä voitanko vai en, on vaan niin kivaa piirtää, Hilma vakuuttaa.
Kesän suunnitelmiin kuuluu näillä näkymin vierailu mummon ja vaarin luona sekä mahdollisesti Ruotsin matka. Perheeseen kuuluvat myös pikkuveli ja isosisko.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi