Perintö ja kaikenlaista budjettiin liittyvää

Houtskarin kunta sai sai perinnön, nykyisin osa Paraisten kaupungin osa valitettavasti. Nyt on käymässä valitettavasti niin, etteivät houtskarilaiset hyödy asiasta yhtään mitään, vaan kaupungin johto suuressa viisaudessaa päätti rahan Bläsnäsin rannan kehittämiseen.

Herää erittäin mielenkiintoinen kysymys, että miksi näin tehdään varsinkin kun viime vuonna tapahtunut jätevesivahinko pilasi rannan varsin tehokkaasti. Onko mahdollisesti odotettavissa jotain ihmeitä, joita keskuspuistossa jo on?

Kaupunginjohtaja totesi hastattelussa päätöksensä jälkeen, että kyläläisiä harmittaa huonommaksi muuttunut lauttatilanne. Miksikäs ei, mutta onko Paraisten kaupunki ainut paikka johon pistetään kaikki saatavilla olevat rahat? Onneksi sentään Norrskata sai kauan kaivatun laiturin tilalle ulkopuolisen hyväntekijän ansiosta. Kaupunki säästyi miettimästä asiaa, että mitä tehdään ettei vaan tarvitsisi rakentaa laituria.

Träskin koulu on sitten oma lukunsa, kun rahaa ei ole luvassa ja paikkakin on vielä epäselvä. Väistötilat lienevät ainoa vaihtoehto. On se vaan muuten hassua, kun Suomessa on oppivelvollisuus, niin ei ole kohtuutonta kysyä kaupungilta, onko liikaa vaadittua jotta kouluisa olisi edes puhdas sisäilma, ettei tarvitse käydä terveyden kustannuksella koulussa.

Minkähän tähden muuten koulut ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että kaikki rysähtää samalla kertaa korjauslistalle? Päämajassa on virkamiehiä haitaksi asti ja ajattelu on kielletty. Ajattelutapa on ehkä kustannuksia säästävä ja kun sitten löytyy jotakin korjattavaa, niin ei ilmeisesti viitsitä tutkia miten laajalla alueella ongelma on.

Kun asia on korjattu, niin sitten toivotaan parasta ja pelätään pahinta korjauksen suhteen. Yleensä kuluu vuosi tai kaksi kun taas korjataan samaa asiaa. Väistötilat ovat kaiken lisäksi kortilla ja tietenkin nekin maksavat. Liittymä uuteen kauppakeskukseen maksaa 1,5 miljoonaa, siitä voi jokainen ajatella mikä on tärkeää kaupungin johdolle, koulut vai pätkä tietä?

Tapio Karikko

Toimituksen huomautus

Houtskarin kunta ei tosiaan saanut mitään perintöä, kyseessä oli Houtskarissa asuneesta henkilöstä, jolla ei ollut perillisiä joten perintö meni valtiolle. Paraisten kaupunki jätti hakemuksen valtiokonttorille perinnön osasta, johon sittemmin on lisätty myös maininta Houtskarista (kts. teksti sivulla 15 tässä lehdessä).

Toimitus

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*