PIF-Center on aikataulussa

PIF-Centerin rakennustyöt ovat aikataulussa. Kuva: Mikael Heinrichs
PIF-Centerin rakennustyöt ovat aikataulussa. Kuva: Mikael Heinrichs
Yleisö voi tutustua hankkeen edistymiseen avoimien ovien päivänä lauantaina 22.  lokakuuta.
PIF-Center Norrbynharjulla alkaa päivä päivältä muistuttaa yhä enemmän tulevaa urheiluhallia kuin entistä teollisuushallia. Viikolla paikalla on talkooväkeä, joka voi työskennellä päiväsaikaan.
– Vaikka saattaakin näyttää sekavalta kun kaikki touhuavat täällä on sanottava että on aivan suurenmoista miten monella on mahdollisuus ja halua tehdä työtä yhteisen päämäärän hyväksi, sanoo kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja ja projektipäällikkö Lasse Nummelin kun hän lopulta ehtii tulla alas tikkailta ja laittaa ruuvinvääntäjän hetkeksi sivuun.
Työt siis etenevät. Viime viikolla hallissa työskenteli keskimäärin kymmenen henkeä eri tehtävissä. Osan tekevät urakoitsijat, osan vapaaehtoiset. Joitakin sähkö- ja ilmastointitöitä on jo tehty ja mm. lämpöpuhallinaggregaatti on asennettu ja testattu. Käytössä ovat jo myös palohälyttimet ja valaistus.
Talkooväen osalta on nyt ajankohtaista saada valmiiksi suojaseinät, joita on yhteensä 80 metriä. Sen jälkeen tasoitetaan ja maalataan, mutta sitten on jälleen urakoitsijoiden vuoro.
Sosiaalitiloissa rakennetaan nyt täyttä päätä seiniä ja kattoja. Jalkapallohallin väliseinä poistetaan siten että voidaan käyttää koko hallia ja parakeista tehdään pukuhuoneita.
– Pääurakoitsija aloittaa piakkoin ovien ja lattiamaton asennustyöt. Sosiaalitilojen kaakelit ja klinkkerit asennetaan talkoilla, mutta muuten olemme loppusuoralla ja ammattilaiset tulevat tilalle, sanoo Nummelin.
– Juuri nyt arvioisin että olemme suurin piirtein puolivälissä ja urakka etenee täysin aikataulun mukaisesti, hän lisää.
Hallin voimisteluosaan suunnitellaan volttimonttua, trampoliineja sekä puomia, rekkiä, renkaita ja köysiä. Seinustoille tulee puolapuut. Eniten tilaa vaatii permanto.
– Juuri nyt näyttää siltä että isoon halliin maalataan linjat lajeille kuten salibandy, käsipallo, tennis, lentopallo ja sulkapallo. Voimistelupuolella toivomme kaupungilta avustusta osaan varusteista koska meidän suunnitelmanamme on jättää seruan nykyiset varusteet Sarlinin koululle, jossa ne nyt sijaitsevat, kertoo Nummelin.
Talkooryhmälle lauantai 22.10. on deadline – talkootöiden tulee olla valmiina kun PIF-Centerissä on avoimet ovet kello 13–17. Silloin kaikki ovat tervetulleita katsomaan miten työ etenee, tutustumaan suunnitelmiin ja erilaisiin tukimuotoihin.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Leena Lehtonen