Piffen ei lähde nöyristelemään

Tahto ratkaisee. Joni Lindberg uskoo omien osaamiseen ja haluaa nähdä taistelevan joukkueen kentällä. Kuva: Mikael Heinrichs
Tahto ratkaisee. Joni Lindberg uskoo omien osaamiseen ja haluaa nähdä taistelevan joukkueen kentällä. Kuva: Mikael Heinrichs
Joku irvileuka voisi todeta että nuori ja suhteellisen kokematon Piffen lähtee mopolla moottoritielle kun ensimmäinen liigakausi kahteenkymmeneen vuoteen on melkein ovella. Mutta jos edes osa päävalmentaja Joni Lindbergin lähes rajattomasta itseluottamuksesta tarttuu joukkueeseen, kaudesta voi tulla oikein mukava.
– Olemme treenanneet hyvin aina toukokuusta lähtien ja peruskunto on kohdillaan. Nyt pitää
löytää oikea tahtotila ja saada kaikki osaaminen esille. Se onkin minun tehtäväni, Lindberg toteaa.
Joukkueen runko on pitkälti sama joka oli mukana nostamassa joukkuetta liigaan. Terveystilanne on hyvä, sillä vain Linus Fröjdö on tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa. Lindbergin mukaan muutama ulkopuolinen vahvistus on vielä tulossa ryhmään, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Joukkueen kapteenina toimii Fredrik Lunden.
– Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon vapaaehtoisia käsipallon eteen töitä paiskivia Paraisilta löytyy, Lindberg toteaa.

Pargas IF kaudella 2016-17

 • Maalivahdit: 12 Markus Mattila, 16 Cedric Axo, 98 Valter Sirén.
 • Kenttäpelaajat: 3 Alfons Alexandersson, 4 Fredrik Lunden (C), 6 Antti Kettunen, 7 Linus Fröjdö, 8 Samuel Alexandersson, 10 Mathias Gestranius, 13 Rasmus Nilsson, 15 Rasmus Silen, 17 Valter Lehtinen, 18 Sebastian Fagerlund, 20 Henric Berndtson, 21 Elias Heliander, 22 Oskar Heinonen, 23 Daniel Söderlund, 24 Peter Vikman, 25 Rasmus Sundqvist, 28 Felix Timgren, 30 Julius Paulin, 35 Jakob Barkar, 88 Samuel Leandersson.
 • Valmennus: Joni Lindberg (pääv.), Janne Nordqvist (II-v.), Peter Söderlund (II-v.).
 • Joukkueenjohtaja: Jani Salminen.

Piffenin kannalta avainsana on tahto. Jos sitä ei löydy, Lindberg lupaa sen näkyvän myös peliajassa. Pakon edessä hän jopa lupautuu itse kentälle.
– Inhoan häviämistä yli kaiken enkä ole hävinnyt yhtään ottelua urani aikana, hän heittää puoliksi tosissaan. Tappioasemassakaan emme heitä pyyhettä kehään, vaan yritystä pitää löytyä 60 minuutin ajan.
Lindberg uskoo joukkueen olevan kolmen vuoden sisällä valmis taistelemaan jopa mitalisijoista.
– Pojilla on perusosaaminen hyvällä tasolla, nyt pitää ottaa seuraava askel. Tällä kaudella tavoitteemme on päästä ylempään loppusarjaan ja olla kova kotona. Paraisten hallin pitää olla inhottava paikka vierasjoukkueelle, Lindberg sanoo.
Toinen uutuus tälle kaudelle on mahdollisuus seurata Piffenin kotiotteluita suorana lähetyksenä Fanseat-palvelun kautta. Ottelut voi nähdä joko osana Elisa Viihde -konseptia tai Fanseatin nettipalvelun kautta kuukausimaksua vastaan. Fanseatilta näkyy paljon muutakin urheilua, kuten esimerkiksi Mestis-kiekkoa, jalkapallon MM-karsintoja sekä useita Euroopan jalkapallosarjoja. PK tarjoaa yhteistyössä Piffen-TV:n kanssa maksuttomat ottelukoosteet jälkikäteen.
Käsipalloliigan yhteinen lehdistötilaisuus on nähtävissä suorana tänään 8.9. klo 14 alkaen täältä (katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena).

Piffenin runkosarjan kotiottelut

 • 11.9. klo 18.00 PIF – BK-46
 • 2.10. klo 18.00 PIF – Dicken
 • 15.10. klo 17.30 PIF – SIF
 • 12.11. klo 17.30 PIF – Dynamo
 • 10.12. klo 17.30 PIF – Atlas
 • 16.12. klo 18.30 PIF – GrIFK
 • 24.1. klo 18.30 PIF – Cocks
 • 4.2. klo 19.00 PIF – ÅIFK
 • 15.2. klo 19.00 PIF – HIFK

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi