Piffen luottavaisena karsintaan

Tuoreet jatkosopimukset. Kolmikko Fredrik Lunden, Samuel Alexandersson sekä Markus Mattila solmivat monivuotiset jatkosopimukset Pargas IF:n kanssa. Arkistokuva.
Vaikean ensimmäisen liigakauden jälkeen Pargas IF:n miesten joukkue aloittaa kauden tärkeimmät ottelut tänä iltana. Paras kolmesta -periaatteella pelattava liigakarsinnan ensimmäinen vaihe alkaa tänä iltana kello 20 Hangossa HC HIK:ta vastaan.
Sarjan toinen ottelu pelataan Paraisilla lauantaina 18. marraskuuta kello 19 alkaen. Mikäli ottelusarja venyy kolmanteen otteluun, se pelataan Hangossa ja todennäköisesti sunnuntaina 19. maaliskuuta.
Tammikuussa Piffenin peräsimeen tullut Toni Kallio on nimenomaan asettanut tähtäimen näihin tuleviin koitoksiin.
– Viimeisestä liigapelistä lähtien olemme harjoitelleet kovin ja etenkin ottelutilanteita. En usko että päivittäinen toiminta olisi ollut juurikaan erilaista vaikka emme olisi joutuneet karsimaan, hän sanoo.
Loukkaantuneen Mathias Gestraniuksen lisäksi Piffenillä ei ole loukkaantumishuolia. Kallio ei myöskään näe hankolaisten kotietua mitenkään ongelmallisena. Tuore valmentaja on nähnyt hankolaiset tositoimissa, eikä vakuuttunut näkemästään.
– Kävin Pirkkolassa katsomassa ottelun HK Pötsiä vastaan, ja vaikka Hikkeniltä puuttui muutama pelaaja, vastustaja oli suhteellisen ylivoimainen. Toki vastaan tulee kova joukkue, mutta tärkeintä on päästä omalle tasollemme.
HC HIK:n pelaaja ja valmentaja Christer Lundqvist toteaa joukkueen olevan paremmassa vedossa syksyisin kuin keväisin.
– Sellaista on ollut viime kaudet. En tiedä väsymmekö pitkän kauden jälkeen vai mistä se johtuu, mutta toisaalta olemme pelanneet ihan hyvin aikaisemmin karsinnoissa.
Lundqvistin mielestä joukkueella on ollut marginaalit puolellaan kuluneella kaudella.
– Olemme voittaneet pelejä, joissa emme ole esittäneet parastamme. Tietenkin lähdemme nytkin voittamaan otteluita, mutta jos häviämme niin häviämme.
Mikäli hankolaiset onnistuisivat voittamaan Piffenin, seura ei ole vielä tehnyt päästöstä lähtevätkö he hakemaan liigalisenssiä.
– Osa nuoremmista pelaajista haluaisi kokeilla siipiään, osa vanhemmista ei, Lundqvist linjaa.
Paraisten Kuulutusten, Café Bustiksen sekä Rockfun Promotions & Agencyn yhteistyökuvion myötä karsintaottelut HC HIK:ta vastaan ovat maksua vastaan nähtävissä suorina lähetyksinä Fanseat.com -palvelun sekä ainakin tänä iltana myös Elisa Viihde Sport 1 -kanavan kautta. Ensimmäisen ottelun selostaa Mikael Heinrichs suomeksi ja ruotsiksi, Paraisilla 18.3. pelattavan ottelun selostaa suomeksi Timo Järvenpää.
Hannes Nyberg & Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi