Piffen vei liigakarsinnan puhtaasti

Maalivahti Markus Mattila kuului tänä(kin) iltana Piffenin avainpelaajiin. Kuva: Mikael Heinrichs.
Täyden kotihallin edessä Piffen jatkoi siitä, mihin Riihimäellä jäi. Varsinkin toisen puoliajan alku oli hyvä jakso punapaidoille. Maalivahti Markus Mattila esiintyi edukseen ja torjui muun muassa kaksi rankkaria.
– Oli todella hieno ottelu kaikin puolin. Minun oli helppo pelata noin hyvin pelanneen joukkuepuolustuksen takana vaikka jaloissa varmasti painoi torstainen vierasottelu, Mattila sanoo.
Hän ei ollut ainoa joka kehui hallin – tai joukkueen keskuudessa vallitsevaa – tunnelmaa.
Kaksin käsin. Dynamon puolustus oli ajoittain helisemässä Piffenin kanssa. Oikealla Samuel Alexandersson, vasemmalla Linus Fröjdö. Kuva: Mikael Heinrichs.
– Tunnelma oli huipussaan Riihimäen ottelun jäljiltä. Päätimme jo silloin pukukopissa että emme enää Riihimäelle lähde tällä kaudella, vaan päätämme ottelusarjan kotisalissa, toteaa toinen ottelun hahmoista, kahdeksan maalia tykittänyt Fredrik Lundén.
Hän kuuluu myös siihen ryhmään Piffenin pelaajia, jotka ovat kauden aikana ehtineet tunnustelemaan liigavauhtia. Lundén pelasi kuusi ottelua kanarianlinnuissa (ÅIFK) ja tietää mitä sillä tasolla vaaditaan.
Mutta se, pelaako Pargas IF tai uusi yhteistyöseura liigaa ensi kaudella, on vielä hämärän peitossa. Siitä päättävät nyt Piffenin käsipallojaoston hallitus, HF ÅIFK:n hallitus ja viime kädessä vielä Piffenin keskushallitus.

PIF–Dynamo 31–20 (15–9)
Piffen voitti otteluparin voitoin 2-0
Piffen: Markus Mattila, (Valter Sirén) – Fredrik Lundén 7+1 (v), Mathias Gestranius 5, Linus Fröjdö 4, Felix Timgren 4, Antti Kettunen 3, Peter Vikman 3, Samuel Alexandersson 2, Rasmus Silén 1 (v, 2 x 2 min), Valter Lehtinen 1, Henric Berndtson, Elias Heliander, Ville Nordqvist (v).
Piffenin paras: Fredrik Lundén
Yleisöä: lähemmäs 400