Piffen voitti molemmat viestit

Juniorit lähtevät matkaan. Kuva: Petri Ylönen.
Juniorit lähtevät matkaan. Kuva: Petri Ylönen.
Piffen toimi järjestäjänä sunnuntaina hiihdetyn Varsinais-Suomen maakuntaviestin osalta ja otti jo yhdennentoista perättäisen voittonsa. Lisäksi Piffenin kakkosjoukkue hiihti pronssille. Juioriviestissä järjestävän seuran junioriot olivat niin ikään ykkösiä. Kovan talkootyön tuloksena lumen ja latujen parissa kilpailut pystyttiin viemään läpi Finbyssä parin kilometrin pituisella, loistavalla ladulla.
Piffenin kovin haastaja oli odotetusti Raision Kuula, mutta Piffenin ankkuri Niklas Westerlund oli loppusuoralla vahvempi ja luotti omaan kiriinsä.
– Voitto maistui, varsinkin kun Kuula oli ennakkosuosikki, hän toteaa. Kaikki hiihtivät hyvin ja naisten osuuksilla olimme odotetusti vahvimpia, Westerlund jatkaa.
Kolmannella osuudella hiihtänyt Wilma Westerlund oli omaa luokkaansa. Vaihdossa hän oli reilun minuutin Raision Kuulan Vilma Stenvallia jäljessä, mutta parin kilometrin kohdalla hän meni ohi ja vei Piffenin johtoon.
– Rata sopi minulle täydellisesti, siinä on paljon mäkiä, Wilma sanoi.
Maakuntaviestin kultajoukkue. Kuva: Patrick Johansson.
Maakuntaviestin kultajoukkue. Kuva: Patrick Johansson.
Kultajoukkueessa hiihtivät myös Olli Tyrväinen, Mikael Ramstedt, Jesper Lietzen ja Åsa Lindberg.
Piffenin kakkosjoukkue nappasi pronssia jääden nelisen minuuttia hopeajoukkue Raision Kuulalle. Piffenin kakkosessa hiihtivät Kristian Eklund, Harri Alanen, Anna Rask, Kari Kalliokoski, Malin Johansson sekä Niklas Wihlman.
Piffen osallistui viestiin yhteensä kuuden joukkueen voimin. Muiden joukkueiden sijoitukset olivat 11, 18, 19 ja 21. Viestiin starttasi kaiken kaikkiaan 22 joukkuetta.
Juniorien ykköset. Kuva: Petri Ylönen.
Juniorien ykköset. Kuva: Petri Ylönen.
Kultaa tuli myös junioriviestistä, johon osallistui yhteensä 15 joukkuetta. Hopealle hiihti Kalannin Vankka ja pronssille Raision Kuula. Voittajajoukkueessa hiihtivät Ronja Westerlund, Daniela Lietzen, Andréa Nyberg ja Oskari Kalliokoski.
Joukkue johti lähdöstä maaliin ja voitti lopulta minuutin ja 40 sekunnin erolla kakkoseen.
Piffenin kakkosjoukkue hävisi pronssikamppailun vain 18 sekunnilla. Kakkosessa hiihtivät Alisa Lindfors, Vincent Ekholm, Emilia Johansson ja Artur Pahlman.
Piffenin muut neljä joukkuetta sijoittuivat seuraavasti: 6, 7, 12 ja 13.
– Kaikki juniorimme hiihtivät tänään mainiosti, Piffenin valmentaja Niklas Westerlund totesi. Myös lämpötila pysytteli pakkasrajan (-17) yläpuolella, joten kilpailut päästiin viemään läpi upeassa, joskin kylmässä, talvisäässä.
PK