Piffenin Lehtinen haluaa urallaan eteenpäin

Lisää tehoja. Jonas Lehtinen (15) toivoo tekevänsä enemmän maaleja kuin viime kaudella. Kuva: Mikael Heinrichs.
Lisää tehoja. Jonas Lehtinen (15) toivoo tekevänsä enemmän maaleja kuin viime kaudella. Kuva: Mikael Heinrichs.
Viime kaudella Jonas Lehtinen iski 19 ottelussa 11 maalia. Tällä kaudella hän kuuluu valmentaja Joonas Laurikaisen mukaan pelaajiin joita ehdottomasti kannattaa tulla katsomaan. 19-vuotiaan harteilla on tiettyjä odotuksia maalinteon suhteen.
Lehtinen debytoi miesten tasolla jo 16-vuotiaana kaudella 2013 tehden silloin yhden maalin kolmessa pelaamassaan ottelussaan. Vihreän veran ohella hän on kunnostautunut myös futsalin puolella.
Alla Lehtisen haastattelu (ruotsiksi):

Talvella 2014–15 hän oli mukana U20-futsalmaajoukkueryhmässä ja tänä talvena hän pelasi futsalkolmosta KSF:n riveissä. Tuloksena oli 26 maalia kuudessa ottelussa, mikä kertonee jonkinasteisesta dominoinnista. Siitä huolimatta futsal on Lehtiselle vain hauska sivulaji.
– Sivulajihan se on, mutta tärkeä sellainen. Ellen pelaisi futsalia talvella, harjoittelu olisi melko tylsää. Harjoituksia on kuitenkin hieman harvemmin talvella ja yleensä sisällä.

Jonas Lehtinen

  • Syntynyt: 2.2.1997, 19 v.
  • Ottelut/maalit Kolmosessa: 2013 (3/1), 2014 (2/0), 2015 (19/11).

Lehtisellä on ollut muutamia pieniä loukkaantumisia talven aikana, mutta omien sanojensa mukaan hän alkaa olemaan täydessä iskussa sarja-avauksen alla. Kausi Kolmosessa alkaa vierasottelulla huomenna perjantaina kun JyTy on vastassa Kupittaan tekonurmella. Piffen avaa kauden kolmella vierasottelulla, sillä seuraavina vuorossa ovat TuWe ja ÅIFK ennen kotiavausta Wilpasta vastaan 6. toukokuuta. Se ottelu pelataan todennäköisesti Aktia Arenan tekonurmella.
Tämän kauden Turun Kolmosesta odotetaan kovatasoista, miten arvioisit oman joukkueen mahdollisuuksia?
– Verrattuna viime kauteen sarjassa on todella monta hienoa futista pelaavaa joukkuetta jotka perustavat peliään pallonhallintaan. Sarjasta tulee kova ja ainakin Masku, KaaPo, TPK ja ÅIFK tuntuvat ennakkoon todella kovilta vastustajilta.
Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi kauden osalta?
– Haluan tehdä enemmän maaleja ja syöttää niitä myös enemmän. Toivottavasti voisin olla isossa roolissa ja auttaa joukkuetta voittamaan, se on kuitenkin se kaikkein tärkein asia.
Missä näet itsesi jalkapalloilijana, esimerkiksi kolmen vuoden tähtäimellä?
– Jos kaikki menee toivomallani tavalla pelaan silloin Veikkausliigaa tai Ykköstä, se olisi todellinen unelmien täyttymys.
Harjoitus- ja cup-otteluiden perusteella on todettava että joukkueella tulee todennäköisesti olemaan pienoisia vaikeuksia ainakin kauden alussa puolustuspelin suhteen. Lisäksi rinki tuntuu melko kapealta. Loukkaantumiset, pelikiellot ja muut poissaolot saattavat nakertaa ryhmää kovallakin kädelllä jos niitä osuu kohdalle. Maalissa Arnold Uschanoff, keskikentällä Atte Holmberg ja Ville Ranta-aho sekä hyökkäyksen Veli Hartola ja Lehtinen ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajia. Jos he ovat poissa kokoonpanosta, se tulee näkymään.
Lisäksi Laurikaisella on valmentajana monta rautaa tulessa, sillä hän toimii TPS:n B-tyttöjen sekä tyttöjen lännen aluejoukkueen valmentajana Piffen-pestin lisäksi.
Aivan kauden alla ryhmään liittyi vielä kaksi kokenutta pelaajaa, kun keskientän ankkurina esiintynyt Antti Muuriaisniemi (viimeksi SalPassa) ja vasen pakki Janne Vuorinen (viimeksi ÅIFK:ssa) tulivat mukaan. Heillä tosin on kulunut jonkin verran aikaa edellisistä sarjapeleistä tällä tasolla, joten jää nähtäväksi miten ison roolin he saavat ja ottavat.

Pargas IF 2016. Kuva: Mikael Heinrichs.
Pargas IF 2016. Kuva: Mikael Heinrichs.

Pargas IF 2016

  • Maalivahdit: 1. Arnold Uschanoff, 12. Benjamin Lindström
  • Kenttäpelaajat: 2. Antti Muuriaisniemi, 3. Jaakko Vesala, 4. Janne Forsman, 6. Atte Holmberg, 7. Kasper Salo, 8. Ville Ranta-aho, 9. Veli Hartola, 10. Lauri Tulla, 14. Gustav Nygrén, 15. Jonas Lehtinen, 17. Petter Sumelius, 19. Viktor Lindqvist, 20. Alexandru Florea, 22. Micke Karlsson, 24. Tero Hartola, 25. Janne Vuorinen, 26. John Adolfsson, 77. Oscar Sumelius.
  • Valmentajat: Joonas Laurikainen, Kenneth Nordling, Ville Ranta-aho.
  • Joukkueenjohtajat: Harri Salo, Sjadde Carlberg.
  • Huolto: Heikki Lindqvist.

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi