Puhdas omatunto – ja täysin ilmaiseksi

Mikael Heinrichs.
Ehkä olit jo ehtinyt käydä hoitamassa asian eilen? Jos et, yritän tässä myydä ideaani sinulle. Voit hankkia itsellesi (ainakin osittain) puhtaan omatunnon käyttämällä äänioikeuttasi nyt kun kuntavaalien ennakkoäänestyskin on jo täydessä vauhdissa. Tosin vaalijulisteet loistivat poissaolollaan ainakin vielä alkuviikosta…
Äänestämällä viimeistään sunnuntaina 9. huhtikuuta annat ainakin itsellesi peruuttamattoman oikeuden valittaa valtuuston tekemistä ”vääristä” päätöksistä. Joskus ammoisina aikoina 1960-luvulla eduskuntavaalien äänestysprosentti kotimaassa hipoi jopa 85 prosentin luokkaa.

Koulutus, ennaltaehkäisevä hyvinvointityö, työllisyyden ja yrittäjyyden suosiminen ja kaavoitus eivät nekään nyt ole aivan turhia juttuja kunnassa.

Tätä nykyä kuntavaalien äänestysaktiviteetiksi on Paraisilla standardisoitunut sellaiset 65 prosenttia äänioikeutetuista. Mikään ei viittaa siihen, että tämä lukema muuttuisi suuntaan tai toiseen ainakaan dramaattisesti. Koko maan tasolla äänestysvilkkaus on hieman heikompaa, joten näyttää ainakin siltä, että Paraisilla ollaan kiinnostuneempia kuin keskimäärin siitä, kuka tekee meitä asukkaita koskevat päätökset.
Uuden valtuuston valtaa tullaan kaikella todennäköisyydellä leikkaamaan. Samalla uuden, tammikuussa 2018 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä suoritettavan maakuntavaalin merkitys saattaa nousta arvoon arvaamattomaan.
Monelle kuntalaiselle tärkeät asiat, kuten saariston liikenneyhteydet ja terveydenhuolto siirtyvät kaikella todennäköisyydellä pois todellisen lähidemokratian piiristä suurempiin ympyröihin. Monet tärkeät asiat jäävät kuitenkin edelleen kuntien päätettäväksi. Kun valtuuston työtehtävät nyt muuttuvat, olisikin toivottavaa, että valtuutetuilla ja lautakuntien jäsenillä olisi entistä paremmin aikaa hoitaa jäljelle jääviä asioita.
Koulutus, ennaltaehkäisevä hyvinvointityö, työllisyyden ja yrittäjyyden suosiminen ja kaavoitus eivät nekään nyt ole aivan turhia juttuja kunnassa. Pikemminkin ne ovat elintärkeitä lähiyhteiskunnan hyvinvoinnille.
Paraisilla ehdolle asettuneista 127 ehdokkaasta löytyy aivan varmasti vähintään yksi, jonka voit hyvin mielin valtuuttaa hoitamaan juuri sinun asioitasi. Paraisten Kuulutukset yrittää parhaansa mukaan auttaa valinnan tekemisessä hyvässä yhteistyössä puolueiden kanssa 4.4. järjestettävän vaaliväittelytilaisuuden myötä. Paikalla on jokaisesta ehdolle asettuvasta puolueesta 1–2 ehdokasta vastaamassa kysmyksiin.
Kysymyksiä voi lähettää etukäteen s-postitse osoitteeseen mikael.heinrichs@fabsy.fi tai tekstiviestitse (myös whatsapp) numeroon 050-306 2004. Toki voi myös käydä jättämässä vaikkapa lapun meidän postilaatikkoomme osoitteessa Rantatie 24. Puhelimitse emme valitettavasti voi ottaa vastaan kysmyksiä.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi