Rakkauslukot poistettiin Kirkkosalmenrannan sillalta

kärlekslås2Kaupunki ei halua rakkauslukkoja sillalle ja on nyt poistanut ne.
 
Kirkkosalmenrannan sillan kaiteelle ilmestyi muutama vuosi sitten ensimmäinen rakkauslukko. Kyseessä on kansainvälinen trendi jossa siltaan kiinnitetyn lukon avain heitetään veteen ikuisen rakkauden vertauskuvana. Lukkoon kaiverretaan usein rakastavaisten nimet. Aasiasta alkunsa saanut ilmiö on levinnyt viime vuosina useisiin eurooppalaisiiin kaupunkeihin, varsinkin Italiassa. Etelä-Euroopassa on paljon siltoja, jotka ovat täynnä rakkauslukkoja ja niitä on myös Tampereella, Turussa ja Tukholmassa.
Nyt kaupungin puisto-osasto on poistanut Kirkkosalmenrannan sillalla olleet kymmenkunta lukkoa vt. kaavoituspäällikkö Turkka Michelssonin pyynnöstä. Michelsson kertoo että lukot poistettiin koska ruostuvat lukot ovat rumia ja lisäksi niiden paino rasittaa siltaa jos lukkoja tulee paljon.
– Sillalla on painorajoitus ja jos lukkoja on runsaasti niin ne kuluttavat siltaa. Ei ole myöskään kivan näköistä jos sillassa roikkuu paljon ruosteisia lukkoja. Minusta rakkauslukot eivät kuulu meidän kulttuuriimme, ne voivat sopia Etelä-Eurooppaan mutta eivät meille, sanoo Michelsson.
Lukot ovat nyt rikki koska ne irrotettiin katkaisemalla, mutta ne ovat toistaiseksi jäljellä kaupungin puisto-osastolla. Jos haluaa oman lukkonsa takaisin voi ottaa yhteyttä puistotyönjohtaja Sonja Österholmiin.
Marina Saanila
Suomennos Leena Lehtonen