RKP Paraisten kuntapolitiikassa

Kuntavaalit. Kuluvan valtuustokausi lähenee loppuaan. Lyhyt katsaus taaksepäin lienee paikallaan, ennen katseen suuntaamista tulevaisuuteen.

Valtuustokauden alussa Parainen hyväksyi uuden strategian: Luova saaristo. Kunnalla pitää olla strategia kehittämistyön pohjana. Strategiaan kytkeytyy toimintasuunnitelma, johon on koottu konkreettiset toimenpiteet.

Strategia ja toimintasuunnitelma kytkeytyvät osaltaan talouteen. Tämä kokonaisuus muodostaa hyvä kehyksen tulevan valtuustokauden työlle.

Vapparintien liikekeskus on nähnyt päivänvalon ja palvelee sekä kuntalaisia, että vierailijoita, saapuivat nämä sitten autolla, veneellä, pyörällä tai jalan.

Uudesta koulukeskuksesta, josta tulee ainutlaatuinen luovuuskeskus, on valtuuston päätös. Me näemme tämän lupauksena siitä, että Paraisilla tulee olemaan tarjolla enemmän koulutusta, kuin mihin väestöpohja tilastollisesti riittäisi.

Koulukeskuksen yhteyteen rakennetaan urheiluhalli, joka palvelee myös kolmatta sektoria. Houtskäriin tulee uusi koulu.

Nauvo on saanut uuden ja uudistetun vierassataman.

Valtion rahoituksella ja yhteistyössä paikallisen puhelinyhtiön kanssa Paraisille on rakennettu laaja valokuituverkko. Tämä on valtava sijoitus infrastruktuuriin, joka ei olisi voinut tulla parempaan aikaan, kun ajatellaan esim. etätyön moninkertaistumista viimeisen vuoden aikana.

On tehty monia pieniä, mutta yksittäiselle asukkaalle sitäkin tärkeämpiä päätöksiä: kaupunki tukee leirikouluja, Suntinrantaa ja Keskuspuistoa on ehostettu, Nauvossa ja Iniössä on kunnostettu kouluja ja päiväkoteja, Korppoon Stabshusetia on korjattu, muutamina esimerkkeinä.

Sote-uudistus on tehnyt tuloaan jo pitkään. Parainen on valmistautunut uudistukseen varmistamalla, että toiminta sopii uuteen malliin. Entisen mielenterveysyksikön tilojen ostaminen mahdollistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjoamisen saman katon alla.

Kuluneella kaudella on varmasti ollut esillä asioita, joita olisi voitu käsitellä myös toisin. Joidenkin päätösten kanssa on vain pakko elää, toisia voi muuttaa tai tehdä enemmän tai paremmin.

Näin kuntavaalien kynnyksellä tuntuu silti, että kuluva valtuustokausi on hyvä perusta tulevalle.

Tomas Björkroth

Regina Koskinen

Kunnallisvaaliehdokkaita
RKP Parainen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*