RKP:n Sandra Bergqvist jatkaa eduskunnassa – näin Paraisilla äänestettiin

Kun Paraisten kaikki 9 044 ääntä on laskettu, RKP on paikkakunnan suosituin puolue 48,0 prosentin kannatuksella.

Kokoomuksen kannatus Paraisilla oli 12,4 prosenttia ja Perussuomalaiset kolmanneksi suosituin puolue 10,9 prosentin kannatuksella.

Verrattuna viime eduskuntavaaleihin 2019 RKP:n kannatus laski 3,1 prosenttiyksikköä ja Kokoomuksen kannatus puolestaan nousi 4,0 prosenttiyksiköllä.

Nauvolainen kansanedustaja Sandra Bergqvist (r.) keräsi 3 319 henkilökohtaista ääntä Paraisilla. Viiden suurimman äänisaalin keränneiden joukkoon mahtuvat myös Vasemmistoliiton Li Andersson (441), Kokoomuksen Petteri Orpo (428), Perussuomalaisten Ville Tavio (325) sekä RKP:n Niklas Guseff (260). Heistä kaikki Guseffia lukuun ottamatta menivätkin läpi.

Kun tarkastellaan paraislaisten ehdokkaiden äänisaaliita, voidaan todeta että muiden puolueiden kuin valtapuolue RKP:n edustajilla on erittäin vaikeaa onnistua paikallisesti.

Vasemmistoliiton Lotta Laaksonen Nötöstä on tästä osuva esimerkki. Hän keräsi kunnioitettavat 1 155 henkilökohtaista ääntä koko vaalipiirissä, mutta näistä vain 185 ääntä tuli Paraisilta.

Paikallisesti hän jäi sijalle yhdeksän kärkiviisikon sekä Aki Lindénin (sd.), Gilla Granbergin (r.) ja Jan ”Bambu” Erikssonin (r.) taakse.

Laaksonen jäi vaalipiirissä 475 äänen verran puolueensa varapaikasta, joka meni turkulaiselle Johannes Yrttiaholle (1 630 henkilökohtaista ääntä) koko vaalipiirin ääniharava Li Anderssonin ja Timo Furuholmin vanavedessä.

Pienpuolueiden kohdalla voidaan todeta, että Kristallipuolueen ehdokas Irena Nylund keräsi kolmanneksi eniten ääniä paraislaisista ehdokkaista, 369 kappaletta, mutta tosin hän oli myös puolueensa ainoa ehdokas koko vaalipiirissä.

Hänen äänisaaliinsa oli huimat 7,5 prosenttia koko puolueen 4 894 äänestä.

Tähän juttuun on päivitetty vahvistetun vaalituloksen tiedot tarkistuslaskennan jälkeen.

Mikael Heinrichs

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*