Runoilta Amfora rantautuu keskiviikkona Paraisille

amfora-affischAmfora on ilta, jolloin kirjailijat ja artistit esittävät ruotsin- ja suomenkielisiä runoja Paraisten keskustassa.
Suomenruotsalaisen yhdistysten vaihtelevaan tarjontaan paneutuva Föreningsfestivalen -tapahtuma käynnistyy ensi viikolla. 4.–9. lokakuuta järjestettävän tapahtuman aikana on luvassa erilaista tekemistä yhteensä 15 paikkakunnalla.
Paraisilla on luvassa Paraisten Kulttuuriyhdistys ParKu:n ja Åbolands Litteraturförening -yhdistyksen järjestämä kaksikielinen runoilta Amfora väestönsuoja Luolassa. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 5.10. klo 19.30 alkaen.
Amfora on kreikkaa ja tarkoittaa kapeakaulaista vaasia tai kannua, jossa on kaksi korvaa.
Illan aikana valo, kuvat, äänet ja sanat saavat vaikuttaa. Runoilijat ovat Mari Heimala, Henrik Jansson, Dick Karlsson, Artemis Kelosaari, Anncharlott Palmgren ja Heidi von Wright. Yleisöllä mahdollisuus lausua omia runojaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tarkoituksena on luoda kielirajaton tapahtuma, jossa suomen- ja ruotsinkielisten kanssakäyminen olisi luontevaa myös kielirajojen yli. Useimmat tekstit ovat ääninauhan muodossa. Sekä silmät että korvat pääsevät osallistumaan esitykseen. Jotkut runot lauletaan.
Tapahtuma on suunnattu aikuiselle yleisölle.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi