Saariston taitajat tulivat vanhalle kunnantuvalle

poncho-web
Villaa. Annika Baarman-Sundblomin neuleponcho. Kuva: Leena Lehtonen.
Taitava Saaristo-yhdistyksen jäsenten tuotteita on esillä Vanhalla kunnantuvalla Fredrikanaukiolla.
Yhdistykseen kuuluu käsityöläisiä ja yrittäjiä eri puolilta Turunmaata. Kuusistosta mukana on Berit Bragge, joka valmistaa yksilöllisiä koruja ja asusteita. Hän käyttää töissään kuparia, nahkaa ja villaa.
Luonnonmateriaaleja villaa, pellavaa ja puuvillaa käyttää neuletöissään kemiönsaarelainen Annika Baarman-Sundblom. Hän yhdistää neuleisiin mielellään myös vanhoja tekniikoita.
Paraisilla asuva Katriina Lehtilä-Laine on tuonut näyttelyyn kaksi uutta paperinaruryijyä ja erilaisia kiviesineitä. Ryijyjen nimet ovat Tyttöjen tie, jossa on Roosa nauha-teema ja Tähtien tie.
Esillä olevia kivivaaseja voi käyttää moneen tarkoitukseen: kukille, kynttilöille tai viinipulloille. Kannella varustettuun vaasiin voi piilottaa vaikka karkkeja. Lehtilä-Laineen kivivaaseja on paljon julkisissa tiloissa.
Katriina Lehtilä-Laine kertoo että hänen lapsuutensa kalliot Eurajoella ovat innoittaneet häntä kivimateriaalin työstämiseen. Kangaspuilla hän on kutonut pienestä pitäen.
Lehtilä-Laineella on kesänäyttely Nauvon Vikomissa ja hän suunnittelee jo nyt Suomi 100 vuotta -näyttelyä, jonka on tarkoitus avautua kesäkuussa 2017.
Karin Holmström. Kuva: Leena Lehtonen.
Karin Holmström. Kuva: Leena Lehtonen.
Paraisilta kotoisin oleva, Turussa asuva Karin Holmström piti kunnantuvalla näyttelyn tämän vuoden tammikuussa. Hän on piirtäjä ja kuvittaja ja on jälleen ajankohtainen ensi vuoden seinäkalenterinsa kanssa.
Häneltä on nyt esillä kalenterin alkuperäisiä tussipiirroksia, joissa seikkailevat linnut, lähinnä kanat ja kukot ja muutama lammas. Kanojen ja lampaiden sekä parin maiseman esikuva löytyy lapsuudenkodista Tarasta.
Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin 19. joulukuuta asti. Lauantaina 12. joulukuuta joulumarkkinoiden aikana kello 12–16 näyttelyssä on lisäksi myyntiä, mm. Karin Holmströmin kalentereita.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi