Satamatori avautuu torstaina

Satamatori avaa nyt torstaina. Osana Pro Malmi-hanketta alkunsa saanut tori sijaitsee Kalkholmenissa, hotellin rannan tuntumassa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Satamatori avaa nyt torstaina. Osana Pro Malmi-hanketta alkunsa saanut tori sijaitsee Kalkholmenissa, hotellin rannan tuntumassa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Satamatori avautuu jälleen kesäkuukausien ajaksi Kalkholmenissa. Voitaneen ehkä puhua jo perinteestä, sillä satamatorilla on nyt edessään kolmas kesä.
Toriemäntänä on tuttuun tapaan Tuula Jahnsson ja myyntipaikkavaraukset menevät hänen kauttaan.
– Meillä on tietty määrä myyntipöytiä, mutta halutessaan voi ottaa mukaan myös oman pöydän. Vuokrapöydästä ei veloiteta erillistä maksua.
Tuula Jahnsson kertoo että myyjiksi ovat taas tulossa ”vanhat suosikit” eli ne, jotka myyvät lihaa, kalaa ja leipää. Paimiosta on tulossa myyjä, jolla on hunajaa ja mehuja. Torilta saa kesäkukkia ja satokauden edistyessä myyntiin tulee vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Edellisvuosien tapaan paikalla on myös käsityöläisiä, mm. paikallisia puulelujen ja muiden puutuotteiden valmistajia.
– Toiveena on että satamatorista tulee paikallisille, kesäasukkaille, veneilijöille ja matkailijoille tapaamispaikka, jossa voi tehdä ostoksia ja nauttia iltapäiväkahvit.
Myyntipaikkoja ovat tiedustelleet myös kirpputorimyyjät ja he ovat toki tervetulleita.
– En erikoisemmin pidä sanasta kirppari, joten sen tilalla voisi olla Ullakon aarteet ja kellarin kummajaiset, sanoo Tuula Jahnsson.
Satamatori avataan nyt torstaina 9. kesäkuuta ja myyntiaikaa on kello 15–18. Avajaisten kunniaksi vierasvenesataman isäntä Kjell Gustafsson on luvannut tarjota kahvit ja Tuula Jahnsson leipoo kahvipullat. Saaristolaismusiikkia tulee soittamaan Per-Erik Holmqvist.
Torikahvit voi tänä kesänä nauttia Holger Kyrklundin tekemän pöydän ja penkkien ääressä. Satamatoria pidetään avoinna torstaisin ainakin koulujen alkamiseen saakka eli 18. elokuuta.
Kiinnostuneet myyjät voivat ottaa yhteyttä Tuula Jahnssoniin puhelin 040-531 6042 tai sähköpostilla tuulasavi@luukku.com.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi