Seniorit saavat maksutonta ohjausta tuki- ja liikuntaelimiin liittyvissä asioissa

Paraisten senioreille tarjotaan syyskuun lopusta alkaen maksutta tukielimien
terveyttä koskevaa neuvontaa. TULE-tietokeskus antaa Senioripisteessä neuvontaa ja ohjausta neljä kertaa.

Milka Reponen työskentelee fysioterapeuttina Turun TULE-tietokeskuksessa ja antaa syksyn aikana tuki- ja liikuntaelimien terveyteen liittyviä neuvoja ja ohjausta Paraisten Seniorikeskuksessa yhteensä neljä kertaa. Opastus on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti senioreille.
– Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita, ohjaus on suunnattu pääasiassa vanhemmille, mutta myös nuoremmat ovat tervetulleita, jos tarvitsee apua näissä asioissa, Reponen sanoo.
TULE-tietokeskuksen henkilökunta opastaa tuki- ja toimintaelimiin liittyvissä asioissa sekä täydentää julkisen ja yksityisen terveydenhuollon palveluita. Kaikki TULE-tietokeskuksen tarjoamat palvelut ovat ilmaisia ja ne toimivat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen tukikeskuksen (STEA) kohdistetulla toimintatuella. Kohderyhmänä ovat sekä työkykyiset että eläkeläiset.
Senioripisteen kahden tunnin ohjauksen aikana ei anneta hoitoja, vaan keskustellaan ja tarkastellaan henkilön elämäntilannetta, miten harjoitellaan ja liikutaan, ja pohditaan yhdessä, mitä harjoituksia henkilö voi tehdä. Ensimmäisellä kerralla 22. syyskuuta mitataan muun muassa puristusvoimaa ja teemana on olkapääkipujen ehkäisy ja itsehoito. Silloin tehdään myös lihasharjoituksia, jotka on suunniteltu erityisesti olkapäille.
– Jos on kipua ja sattuu jossain harjoituksen aikana, voidaan yhdessä yrittää selvittää mistä se johtuu. Tyypillisiä ongelmakohtia vanhuksille ovat yleensä selkä, polvet ja hartiat sekä nivelkivut, Reponen kertoo.
Toinen kerta järjestetään 20. lokakuuta, ja silloin teemana on polvikipujen ehkäisy ja itsehoito. Silloin tehdään yhdessä harjoituksia, joilla vahvistetaan jalkalihaksia ja mitataan alaraajojen lihasvoimaa. Marraskuussa kaatumisonnettomuuksien riski on korkea, joten 17. marraskuuta teemana on kaatumisvammojen ehkäisy sekä tasapainoharjoitukset ja tasapainomittaus. Viimeisen kerran ohjelmaa on 15. joulukuuta, ja silloin käydään läpi selkäkipujen ehkäisyä ja itsehoitoa. Tilaisuudet järjestetään Senioripisteessä Paraisten keskustassa osoitteessa Strandvägen 30 klo 10–12.
Malin Johansson
040-5359629 /
malin.johansson@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*