Seniorumin uudet tilat odottavat asiakkaita

Uudet tilat. Muistikoordinaattori Janina Dahla (vas.) ja palveluohjaaja Arja Santapukki toivottavat Seniorumin kaikki vanhat ja uudet asiakkaat tervetulleiksi uuteen osoitteeseen Rantatie 30. Kuva: Mikael Heinrichs
Kolmisen viikkoa sitten senioreiden neuvontakeskus Seniorum avasi ovensa uudessa osoitteessa postin entisissä tiloissa osoitteessa Rantatie 30.
Pientä hienosäätöä on vielä edessä, mutta päällisin puolin tilat ovat jo valmiina.
– Paikkana tämä on huomattavasti näkyvämpi kuin entinen tila, joten toivomme että asiakkaat löytäisivät meidät paremmin. Lisäksi saamme tänne automaattioven joka helpottaa kulkemista, palveluohjaaja Arja Santapukki kertoo.
Sijainti on myös lähempänä kulkuyhteyksiä. Linja-autoasema ja -pysäkki ovat aivan vieressä, kuten kaupungin asiointipiste ja Kelan toimisto – joten saaristostakin voi tulla piipahtamaan samalla kun asioi Paraisilla.
– Tänne voi jopa jättää tavarat siksi aikaa kun asioi kaupungilla jos on tarvetta, meille on tulossa lukittava lokerikko tätä tarkoitusta varten, Santapukki kertoo.

Seniorum auttaa mm. näissä asioissa:

  • Palvelut ja etuudet
  • Terveys ja sairaanhoito
  • Turvallinen lääkehoito
  • Apuvälineet ja tapaturmien ehkäisy
  • Vaihtoehtoiset asumismuodot
  • Virkistysmahdollisuudet ja liikuntapalvelut
  • Eri järjestöjen toiminta

Uudet tilat ovat myös hieman entisiä isommat ja valoisammat. Seniorumin asiakkaiden käytössä on myös tietokone ja sanomalehtiä. Hoitotarvikkeiden noutopiste palvelee niin ikään asiakkaita.
– Vuokraamme myös tiloja eri yhdistyksille ja järjestöille ja myös muille pientä maksua vastaan. Meiltä löytyy ison salin lisäksi myös pienempi kokoushuone joka soveltuu 8–10 hengen ryhmille, Santapukki kertoo.
Seniorumin toiminnassa ei tapahdu muutoksia, vaan jokaviikkoiset asiantuntijapalvelut jatkuvat entiseen tapaan. Palveluohjaaja, muistikoordinaattori ja kotisairaanhoito ovat paikalla säännöllisesti, kuten myös omaishoidon ohjaaja, sosiaalityöntekijä ja toimintaterapeutti. Aikatauluista tiedotetaan PK:n yhdistyspalstalla joka viikko. Soittamalla etukäteen voi myös varmistaa, että joku on paikalla.
Palveluohjaajan tehtäviin sisältyy muun muassa avustaminen lomakkeiden täyttämisessä sekä hyvinvointia edistävät kotikäynnit.
Erilaisia tietoiskuja ja tiedotustilaisuuksia järjestetään myös muutamia kertoja kaudessa. Yleensä tällaisia tilaisuuksia on kaksi kertaa syksyllä ja kaksi kertaa keväällä. Picturan maalausryhmä kokoontuu Seniorumissa joka torstai, ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu taidekerho Picturan kautta.
6. lokakuuta Seniorumissa järjestetään juhlallisemmat avajaiset, jolloin on luvassa tanssia elävän musiikin tahtiin. Tarkempi kellonaika vahvistuu myöhemmin.
– Seniorumin tarkoituksena on olla matalan kynnyksen neuvontapalvelu, jonne voi tulla ilman ajanvarausta kysymään asioista, jotka askarruttavat. Mikään asia ei ole liian pieni, Santapukki ja muistikoordinaattori Janina Dahla painottavat.
Ideoita palvelun kehittämiseksi otetaan avosylin vastaan, ja tätä tarkoitusta varten onkin olemassa palaute- ja idealaatikko.
Seniorumin palveluohjaajan puhelinnumero on 040-488 5692.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi