Sesonki lähestyy kovaa vauhtia

Yrityksiä rekrytoimassa. John Forsman ja Jenni Lindroos toivovat mahdollisimman monen yrityksen – myös uusien – osallistuvan Sesonkistartti-tapahtumaan tammikuussa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Yrityksiä rekrytoimassa. John Forsman ja Jenni Lindroos toivovat mahdollisimman monen yrityksen – myös uusien – osallistuvan Sesonkistartti-tapahtumaan tammikuussa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Nuorisotyöpaja Aktiva ja TE-toimisto hakevat tällä hetkellä työnantajia sesonkityöhön painottuvaa rekrytointitapahtumaansa varten.
Sesonkistartti 2016 järjestetään ensi vuoden tammikuun lopussa, mutta jo nyt Paraisten kaupungin nuorisotyöpaja Aktivan Jenni Lindroos sekä Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston John Forsman etsivät kiinnostuneita työnantajia ja yrittäjiä, joilla on tarvetta palkata sesonkityöntekijöitä esimerkiksi ensi kesäksi.
– Työtilaisuuden ei tarvitse olla useamman kuukauden mittainen, vaan kyseessä voi aivan yhtä hyvin olla lyhyempi ajanjakso. Mikäli joku tarvitsee työvoimaa muita ajanjaksoja kuin kesää ajatellen, niitäkin töitä voi tarjota täällä. Kaikki työpaikat ovat tervetulleita, Lindroos muistuttaa.
Yleensä on kyse matkailualaan liittyvistä töistä esimerkiksi majoitusliikkeissä, ravintoloissa ja kahviloissa.
– Toivoisimme paikalle myös opiskelijoita vanhempia työnhakijoita, sillä sesonkipainotteiset työt ovat kuitenkin usein eräänlainen sisäänajoportti vakituiseen työhön, Lindroos toteaa.
Sesonkistartti -tapahtuma järjestetään 27. tammikuuta kello 17 ja 19 välillä kaupungintalon valtuustosalissa. Kaupunki tulee myös olemaan läsnä, kuten TE-toimistonkin väki.
– Me voimme esimerkiksi antaa vinkkejä ja neuvoja yrityksille palkkatukiin ja muihin ajankohtaisiin asioihin liittyen, Forsman sanoo.
Järjestäjien puolesta yritykset saavat käyttöönsä oman esittelypöydän ja tuolit. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus haastatella hakijoita yksityisesti erillisessä huoneessa. Rekrytointitapahtuma on kaikille osapuolille täysin maksuton.
– Tammikuussa tapahtumaan osallistui 13 yritystä ja siellä kävi yli 200 työnhakijaa. Toistaiseksi saamamme palaute on ollut positiivista. Useat yritykset, myös saaristoalueilta tulleet, löysivät hakemansa työntekijät tapahtumassa, Lindroos sanoo.
Tuleva tapahtuma on järjestyksessään viides.
– Ensimmäisenä vuotena järjestimme tapahtuman täällä omissa tiloissamme, mutta tilanpuute tuli heti eteen. Siitä lähtien olemme käyttäneet valtuustosalia, Lindroos kertoo.
Tapahtuman äitinä pidetään kaupungin etsivää nuorisotyöntekijää Martina Högmania. Lindroos myöntää olleensa epäilevällä kannalla, sillä hän ei uskonut nuorten ottavan tapahtumaa omakseen.
– Väärässähän minä olin, siitä tuli todellinen jymymenestys, hän nauraa.
– Jotain pientä olemme hienosäätäneet palautteen perusteella, kuten tapahtuman kestoa, mutta pääosin konsepti on edelleen täysin sama.
Vaikka tapahtuman toisena järjestäjänä toimii kaupungin nuorisotyöpaja, Lindroos muistuttaa tapahtuman olevan suunnattu kaikille jotka hakevat kausityötä – ei pelkästään opiskelijoille tai Aktivan kohderyhmään kuuluville 15–28-vuotiaille nuorille.
– Samalla tämä on loistava tilaisuus työnantajille olla esillä ja markkinoida itseään sekä tavata muita samankaltaisessa tilanteessa olevia yrityksiä, Forsman muistuttaa.
– Olemme aina tehneet tiivistä yhteistyötä Aktivan kanssa ja tämä on oiva esimerkki konkreettisesta yhteistyöhankkeesta. Palaute on ollut positiivista sekä työnantajilta että hakijoilta, Forsman sanoo.
Asiasta kiinnostuneet yritykset voivat olla yhteydessä John Forsmaniin puhelimitse numeroon 029 504 4557 tai sähköpostitse john.forsman@te-toimisto.fi.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi