Sesonkitöitä kaikenikäisille tarjolla Brankiksella

Töitä tarjolla. Triton Marinin Alexander Lindholm (vas.) on eräs työnantajista, jotka ovat mukana Sesonkistartti-tapahtumassa 31. tammikuuta. Paraisten kaupungin Jenni Lindroos sekä TE-toimiston John Forsman vastaavat järjestelyistä. Kuva: Mikael Heinrichs
Kaupunki ja Varsinais-Suomen TE-toimisto järjestävät nyt seitsemättä kertaa Sesonkistartti-tapahtuman. Tänä vuonna paikka on uusi.
Suosittu Sesonkistartti-rekrytointitapahtuma Paraisilla järjestetään tänä vuonna Brankiksella (Koulukatu 1) keskiviikkona 31. tammikuuta. Tilaisuudessa Paraisten ja saariston työnantajat kertovat tarjoamistaan kesätyöpaikoista ja rekrytoivat työvoimaa kesäkaudeksi.
Samana päivänä järjestetään Turun Kårenilla vastaavanlainen rekrytointitapahtuma ja useat yritykset tulevatkin osallistumaan molempiin tapahtumiin.
Paraisilla järjestelyistä vastaavat Jenni Lindroos nuorisotyöpaja Aktivasta sekä John Forsman Varsinais-Suomen TE-toimistosta.
– Kuten aikaisempinakin vuosina haluamme painottaa tilaisuuden olevan kaiken ikäisille sesonkityötä hakeville. Jo tässä vaiheessa 14 yritystä Paraisilta ja saaristosta on ilmoittautunut mukaan ja tarjolla on yli 200 työtilaisuutta, Lindroos kertoo.
Yrittäjiä mahtuu vielä mukaan lisääkin.
– Mukana on myös ilahduttavan monta uutta yritystä, toki monet ovat olleet mukana myös aikaisempina vuosina, hän toteaa.
Tarjolla ei suinkaan ole ainoastaan ravintola- ja matkailualan töitä, vaan myös Paraisten teollisuusyritykset hakevat työntekijöitä lomakaudelle. Kaupunki ja Arkea ovat niin ikään työnantajien joukossa. Tarjolla on paikkoja tuotannon, logistiikan, laboratorioiden, toimiston, hoivan ja elokuvatuotannonkin aloilta.
– Olemme erityisen iloisia monipuolisuudesta, sillä aloja löytyy todellakin joka lähtöön, Forsman muistuttaa.
Aikaisempina vuosina tilaisuudet ovat houkutelleet paikalle yli 200 työnhakijaa. Aikaisempien vuosien palautteesta viisastuneena tapahtuma järjestetään nyt ilta-aikaan ja vain kahden tunnin mittaisena.

Varsinaisen rekrytoinnin lisäksi kaupunki esittelee näitä arvottavia kesätyöpaikkoja ja antaa lisätietoa kesätyöseteleistä tapahtumassa.
Jenni Lindroos

Triton Marinin rekrytoinnista vastaava Alexander Lindholm on tyytyväinen tarjotusta mahdollisuudesta. Triton Marin hallinnoi muun muassa Nauvon, Korpoströmin sekä Iniön vierassatamia ja muita matkailukohteita Turunmaan saaristossa.
– Olemme olleet mukana useana vuotena ja tämä on ollut meille todella toimiva tapa kertoa tarjolla olevista työpaikoista. Työllistämme kesäkaudella yhteensä noin satakunta henkilöä, hän toteaa.
Useat työtehtävät Triton Marinilla edellyttävät 18 vuoden ikää työn luonteesta johtuen, mutta paikkoja on myös tarjolla nuoremmille.
– Meillä on perinteisesti ollut suhteellisen paljon kesätyövoimaa muilta paikkakunnilta kuten Turusta, pääkaupunkiseudulta ja Tampereen seudulta, jopa ulkomailtakin asti, Lindholm toteaa.
Hän myöntää kilpailun olevan ajoittain kovaa, varsinkin keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan osalta.
– Turun alueen ravintolatarjonta kasvaa vuosi vuodelta ja monet hakevat työntekijöitä kesäksi. Luotamme kuitenkin siihe, että tarjoamamme työyhteisö ja tiimihenkisyys ovat valttejamme, Lindholm sanoo.
Hän painottaa myös tällaisten tapahtumien merkitystä yritysten välisten suhteiden luomisessa.
– En koe muita kilpailijoiksi, vaan täydennämme pikemminkin toistemme tarjontaa. Kun on tavannut toisen yrityksen edustajia tällaisissa yhteyksissä, luuriin tarttuminen on tarvittaessa paljon luontevampaa.
Paraisten kaupunki arpoo yhteensä 25 kesätyöpaikkaa nuorille (v. 2000–2002 syntyneet) ja 20 kesätyöseteliä saman ikäisille. Kesätyösetelit ovat 250 euron arvoisia ja niitä voi hyödyntää vähintään kahden viikon kestävissä työsuhteissa. Toki työsuhde voi kestää pidempäänkin. Nuori hakee itse työpaikkaa seteli mukanaan, työnantaja voi tämän jälkeen laskuttaa kaupunkia jälkikäteen.
– Varsinaisen rekrytoinnin lisäksi kaupunki esittelee näitä arvottavia kesätyöpaikkoja ja antaa lisätietoa kesätyöseteleistä tapahtumassa, Lindroos kertoo.
– TE-toimiston puolelta olen myös paikalla kertomassa palkkatukimahdollisuuksista työttömille työnhakijoille, Forsman muistuttaa.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi