Sisustajan viikonloppu Palokunnantalolla

Inspiraatiota sisustukseen. Palokunnantalolla runsaan viikon kuluttua järjestettävä tapahtuma tarjoaa paljon vinkkejä kesäksi, vakuuttavat Helena Bruun (vas.), Aija Robertsen, Mia Laakkonen, Mi Ruokolahti ja Anne Järvinen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Inspiraatiota sisustukseen. Palokunnantalolla runsaan viikon kuluttua järjestettävä tapahtuma tarjoaa paljon vinkkejä kesäksi, vakuuttavat Helena Bruun (vas.), Aija Robertsen, Mia Laakkonen, Mi Ruokolahti ja Anne Järvinen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Puolentoista viikon kuluttua on luvassa sisustusvinkkejä ja kaikenlaista kivaa kodin tai kesämökin piristämiseen kesäksi kun Palokunnantalolla järjestetään Sisustajan viikonloppu-tapahtuma. Paikalla on paraislaisia sisustusalan yrittäjiä sekä sisustamiseen liittyvistä asioista luennoivia kutsuvieraita.
– Luentoja on sisustamisesta ja asumisesta, on työnäytöksiä, vinkkejä ja neuvoja ja paljon muuta, kertovat Mia Laakkonen ja Anne Järvinen kangaskauppa Tyygilyyleistä.
Nimenomaan sisustamiseen keskittyvä tapahtuma on uutta, mutta toki Palokunnantalolla on ennenkin järjestetty erilaisia minimessuja.
– Tuntuu siltä että usein näissä tapahtumissa keskitytään vaatteisiin, mutta nyt pääosassa on sisustus, sanoo käsityöliike Britan Aija Robertsen.
– Palokunnantalon ulkopuolella on puutarhasisustamista ja kukkia, sillä paikalla on myös Garden Center, kertoo Järvinen.
Ajatuksena on että luennoitsijat ja kutsuvieraat voivat antaa vinkkejä sellaisista yksinkertaisista asioista, joita voi itse toteuttaa kotona tai mökillä kun taas sisustusarkkitehti tulee kertomaan yleisemmin sisustamisesta ja suunnittelusta.
– Luentoja on molempina päivinä, todennäköisesti hieman eri teemoilla, sanoo Mi Ruokolahti Tre Små Rum- sisustusliikkeestä.
– Yksi asia jonka otamme esille on se miten yksinkertaisesti voi verhoilla aivan tavallisen keittiöntuolin; tästä meiltä kysytään usein, kertoo Laakkonen.
Messutarjouksia ja muuta näytteilleasettajien ohjelmaa on luvassa. Yllämainittujen naisten yritysten lisäksi viikonloppuna on paikalla myös Ted Wallin ja hänen yrityksensä Art Bank.
Mi Ruokolahti sanoo että kävijämäärälle ei ole asetettu tavoitteita vaan tarkoituksena on ennen kaikkea näyttää paraislaisille miten iso ja laaja osaaminen tällä alalla paikkakunnalla on.
Yrittäjät vakuuttavat että messut ovat tervetullutta vaihtelua myös heille itselleen.
– On hauskaa saada mahdollisuus tehdä vähän jotain muutakin. Ja jos tapahtuma onnistuu, voi se saada myös jatkoa, toteaa Robertsen.
Messuille on maksuton sisäänpääsy eli voi tulla ja mennä vapaasti ja poiketa vain hetkeksi jos sattuu olemaan kiire.
– Luulen että viisi tapahtuman järjestäjää on Palokunnantalon tilaan sopiva määrä viihtyisän ilmapiirin luomiseksi, sanoo Ruokolahti ja toteaa että Palokunnantalo on messuviikonloppuna tavallaan oman liikkeen jatke.
– Lisäksi sijainti on paras mahdollinen, kaikki tietävät missä Palokunnantalo on ja sinne on helppo tulla, sanoo hänen yrittäjäkollegansa Helena Bruun.
Sisustusmessut ovat avoinna lauantaina 16.4. kello 10–18 ja sunnuntaina 17.4. kello 10–16. Vapaa sisäänpääsy molempina päivinä. Tarjoilusta vastaa Café Hallonblad.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
suomennos Leena Lehtonen