Skäri Open avaa kesäkauden

Järjestäjät. Yrittäjäyhdistys, kaupunki, Axxell, Taito Åboland sekä muut tahot toimivat Skäri Open -tapahtuman järjestäjinä. Kuvassa Willhelm Lindgren, Erika Silventoinen, Susané Rosenqvist, Tomas Eklund sekä Samina Sundström. Kuva: Anja Kuusisto.
Järjestäjät. Yrittäjäyhdistys, kaupunki, Axxell, Taito Åboland sekä muut tahot toimivat Skäri Open -tapahtuman järjestäjinä. Kuvassa Willhelm Lindgren, Erika Silventoinen, Susané Rosenqvist, Tomas Eklund sekä Samina Sundström. Kuva: Anja Kuusisto.
Uusi tapahtuma Skäri Open antaa saaristokaupungin yrittäjille, yhdistyksille ja käsityöläisille – Iniöstä Paraisille – tilaisuuden näyttää miten laaja valikoima tuotteita ja palveluja täällä on.
Ensimmäinen Skäri Open järjestetään Paraisilla, mutta tarkoituksena on että tapahtuma pidetään vuorotellen kunnan eri osissa siten että seuraavan kerran sitä voisi isännöidä ehkä Korppoo tai Iniö, esimerkiksi.
– Ajatus syntyi viime vuonna loppukesästä kun Houtskarissa järjestettiin Matglädje – Iloista ruokaa -festivaali, kertoo Susané Rosenqvist. Houtskariin tuli useita yrittäjiä Paraisilta ja aloimme keskustella siitä että moni ei ehkä tiedä miten laaja tarjonta paikkakunnalla on.
Rosenqvist, joka on aktiivinen yrittäjäyhdistyksessä, korostaa sitä että Skäri Open -tapahtuma kerää yhteen yrityksiä, yhdistyksiä, ruoka- ja muita käsityöläisiä koko Paraisten kaupungin alueelta.
– Siksi sanon että se koskee kaikkia Iniöstä Paraisille, näen edessäni linjan Iniöstä Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kautta Paraisille.
Yrityksiä kyllä riittää. Elinkeinopäällikkö Tomas Eklundin mukaan kaupungin rekisterissä on 1 200 yritystä ja yhdistyksiä on satamäärin. Mahdollisuuksia siis on ja samoin kiinnostusta uusien kontaktien luomiseen.
– Yksi kohderyhmä ovat kesäasukkaat, mutta on varmasti myös monta vakituista asujaa jotka eivät tiedä mitä kaikkea tarjolla on.
Skäri Open järjestetään lauantaina 14. toukokuuta kello 10 ja 16 välisenä aikana. Se levittäytyy pitkin uutta kävelyreittiä vierasvenesatamasta Kauppiaskadulle ja kävelykadulle asti.
Tapahtumassa on markkinatunnelmaa myyntikojuineen, mutta lisäksi on myös monta muuta ohjelmapistettä.
– Luvassa on esimerkiksi jättibingo kuorma-autonlavalla, poniratsastusta, pelimanneja ja mahdollisuus rakentaa linnunpönttöjä, mutta ohjelmaa tulee vielä lisää, sanoo Rosenqvist.
Markkinoinnista ja tiedottamisesta vastaa Axxellin matkailulinja.
– Kuusi ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa toimii tiedottajina varsinaisen tapahtuman aikana, kertoo heidän opettajansa Erika Silventoinen.
Ennen tapahtumaa he muun muassa ylläpitävät Facebookissa tapahtumasivua, jonne ohjelmaa päivitetään.
– On hauskaa osallistua oikean tapahtuman suunnitteluun ja pr-työhön, sanovat Samina Sundström ja Wilhelm Lindgren.
Yksi toisen vuosikurssin opiskelijoista on jo aiemmin ollut mukana suunnittelussa ja tehnyt tapahtuman logon.
Noin kuukausi Skäri Openin jälkeen ovat vuorossa Paraisten päivät, mutta Rosenqvist ja Eklund uskovat että tapahtumat eivät vaikuta toisiinsa.
– Skäri Openissa ei ole tivolia eikä lakumyyjiä vaan pääosassa ovat enemmän saaristo, käsityö, ruoka sekä yhdistys- ja yritysesittelyt. Olipa sitten kyseessä kaivontyhjennys, sisustus tai peltikatonmaalaus, ovat kaikki tervetulleita, sanoo Rosenqvist.
– Paraisten päivät tietysti jatkuvat entiseen tapaan, vakuuttaa Eklund.
Kaikki yritykset, joiden sähköpostiosoite on kaupungin rekisterissä ovat saaneet kutsun Skäri Open -tapahtumaan. Jos yritys ei ole saanut kutsua on syytä toimittaa kaupungille ajankohtaiset yhteystiedot.
Jos haluat tietää enemmän tapahtumasta ota yhteyttä Rosenqvistiin (040 506 9398) tai lähetä kysymyksiä osoitteella skariopen@gmail.com.
Anja Kuusisto
050 400 2352
suomennos Leena Lehtonen