Skäri Open käynnistää kesäkauden lauantaina

Silmänliiketesti. Ronja Lindroos esittelee testiautoa, jolla Lähi-Tapiola osallistuu Skäri Open -tapahtumaan. Kuva: Mikael Heinrichs

Ennätysmäärä osanottajia on mukana lauantaina Vierasvenesatamassa ja sen läheisyydessä neljättä kertaa järjestettävässä Skäri Openissa.

Tänä vuonna järjestäjät ovat myöhäistäneet aikataulua sen verran, että tapahtuma järjestetään kello 12 ja 18 välisenä aikana, pääosin siksi, että se sopii yhteen samana päivänä vihittävän Pyhän Olavin merireitin pyhiinvaelluksen kanssa. Järjestelyistä vastaa Susané Henriksson ja hän voi tyytyväisenä todeta, että Skäri Openissa on ennätysmäärä osanottajia, kaikkiaan noin 35 kappaletta.

Lähiruokakorttelista herkkuja

Lähiruokakorttelissa, jota puolestaan koordinoi Margot Wikström, on mukana kahdeksan elintarviketuottajaa ja runsas valikoima paikallisia herkkuja, joita voi nauttia paikan päällä tai ostaa kotiin vietäväksi.

– Suosittelen kaikkia tulemaan Skäri Openiin nälkäisinä ja varautua syömään lounas lähiruokakorttelissa. Meillä on paikan päällä koko päivän tuottajia Paraisilta ja alueella on saatavilla pikku purtavaa ja välipalaa kahvin kanssa, toteaa Wikström.

Kortteli sijaitsee niin kuin aikaisemminkin oikealla, kun tulee pitkin Rantatietä Vierasvenesatamaan ja siellä on yhteiset pöydät ja tuolit, joissa voi nauttia ruokansa.

Paljon tekemistä lapsille ja perheille

Saaristomeren biosfäärialue on paikalla junnulabransa kanssa ja esittelee samalla saaristoseikkailun leimattavan tutkijapassin, jota voi leimata saariston eri saarissa – joista suurin osa on saavutettavissa ilmaiseksi yhteysaluksilla. Lisäksi kalakamut ovat paikalla.

– Kaiken kaikkiaan meillä on paljon ohjelmaa tämän vuoden Skäri Openissa perheen nuorimmille. Paikalla on myös suosittu hiekkalaatikko, missä voi rakentaa hiekkalinnan. Åbolands hantverk järjestää verstaan lapsille ja Björkholmin mökeillä on jollasimulaattori, missä voi hieman opetella purjehduksen alkeita, kertoo Henriksson.

Saaristotalli järjestää poniratsastusta ja antaa leiri-informaatiota, kun taas Lähi-Tapiola ottaa osaa silmänliiketestillä, missä voi testata tarkkavaisuuttaan liikenteessä.

– Jalankulkijoiden onnettomuudet tieliikenteessä keskittyvät vuoden pimeimpään aikaan loka-tammikuussa. Pimeydellä on ilmiselvä yhteys autoilijoiden havainnointiin ja kykyyn erottaa jalankulkijat. Havainnointiin vaikuttavat kuitenkin myös monet muut seikat, joista viime vuosien merkittävin uusi ilmiö on puhelimen käyttö ajon aikana viestittelyyn tai sosiaalisen median käyttöön, kertoo Lähi-Tapiolan liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen.

Testin tavoitteena on, että autoilijat ymmärtävät, kuinka tärkeää havainnointikyky on liikenteessä – ja kerätä tietoja havainnointikyvystä.
Testiauto on paikalla klo 12–16.

“Parmas-Benkku” viihdyttää

Parmasista tuttu Bengt Johansson toimii juontajana ja esittää spontaanisti musiikkia markkina-alueella ja tapahtumassa on myös polkupyörätrial-näytös, mistä vastaa Biketrials Finland ry, jolla on päämajansa Paraisilla.

Se kuka pitää tapahtuman avauspuheen, on vielä arvoitus, mutta myös se selviää viimeistään lauantaina kello 12, kun kesäkauden epävirallinen alkulaukaus ammutaan.

Förlags Ab Syvästkusten on yksi tapahtuman järjestäjistä. Paraisten Kuulutukset tulee olemaan paikalla lauantaina. Meidän teltallamme voi ottaa osaa kolmeen kahden lipun paketin arvontaa PUNTissa 12. lokakuuta järjestettävään Pete Poskiparran ”Mentalisti 3.0” -showhun.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*