Skeittipuistossa riittää väkeä, mutta ei tungokseen asti

Hyvä mesta. Nuoret Oscar Lahti, Eetu Rinne ja Alexi Eklund ovat tyytyväisiä skeittipuistoon, jossa he käyvät noin pari päivää viikossa scoottaamassa tai skeittaamassa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Hyvä mesta. Nuoret Oscar Lahti, Eetu Rinne ja Alexi Eklund ovat tyytyväisiä skeittipuistoon, jossa he käyvät noin pari päivää viikossa scoottaamassa tai skeittaamassa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Malms skolanin ja PUNT:in vieressä sijaitseva skeittipuisto on suosittu kohde paikallisten nuorten keskuudessa. PK tapasi tiistaina lounasaikaan kuusi nuorta, jotka uhmasivat paahtavaa aurinkoa scootereidensa ja skeittilautojensa kanssa.
Kolme kaverusta istuu viereisellä penkillä vetämässä henkeä ja musiikki pauhaa älypuhelimen kautta langattomasta bluetooth-kaiuttimesta. Juttuakin riittää. Nuoret näyttävät ensin hieman oudoksuvan yli-ikäistä toimittajasetää, mutta hetken verran he kuitenkin ehtivät juttelemaan.
– Ihan hyvä tämä puisto on, yleensä käydään täällä scoottaamassa kavereiden kanssa porukalla, Oscar Lahti sanoo.
– Minä käyn täällä aina silloin kun olen Paraisilla käymässä isän luona. Asun muuten Naantalissa, Eetu Rinne puolestaan kertoo.
Lahti kertoo puiston olleen vieläkin suositumpi sen juuri valmistuttua. Alkuvuodesta lumien sulettua paikalla saattoi käydä porukkaa jopa Turusta asti tutustumassa uuteen puistoon, mutta viime aikoina kiinnostus on ehkä hieman hiipunut. Mutta vakiokävijöitä kuitenkin riittää.
– Me käydään täällä scoottaamassa ja skeittaamassa ehkä pari kertaa viikossa, Alexi Eklund sanoo.
– Harvoin täällä on väkeä ihan tungokseen asti, mutta ihan kivasti porukkaa kuitenkin, pojat toteavat.
Toisella puolella puistoa on kolme ruotsinkielistä kaverusta joilla on ilmeisesti huoltotauko meneillään. Muutamia varaosia makaa muurin laidalla.
Tom Toivo, Walter Leandersson ja Alexander Turunen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Tom Toivo, Walter Leandersson ja Alexander Turunen. Kuva: Mikael Heinrichs.
– Tulemme yleensä puolen päivän paikkeilla ja olemme täällä jopa iltayhdeksään asti, sanovat Tom Toivo ja Walter Leandersson.
– Joskus käymme välillä kotona syömässä, mutta muuten olemme täällä joka päivä kun vaan on mahdollista, Alexander Turunen lisää.
Rentoa meininkiä siis riittää. Valitettavasti vain viereinen parkour-puisto ammottaa tyhänä ainakin toimittajan vierailun aikana.
Enimmäkseen täällä hengailee tietty vakioporukka noin 11–13 -vuotiaita nuoria. Ainakin näiden poikien mukaan tungosta on erittäin harvoin. He ovat tyytyväisiä uuteen puistoon ja pitävät sitä onnistuneena – mutta yksi parannusehdotus heitetään heti ilmoille.
– Puisto on hyvä, mutta ainoa huono juttu on se, että betonin ulkopuolella on paljasta maata. Kun hyppää tuolla Koulukadun päädyssä ja joutuu ulos rampilta, siellä on pelkkää soraa ja sepeliä alla. Sitä voisi parantaa, Toivo sanoo.
Kaverit ovat samaa mieltä hänen kanssaan. Muilta osin puisto saa heiltä täydet pisteet.
– Välillä järjestämme myös omia kilpailuja täällä, he kertovat.
Toimittaja jättää nuoret harrastuksensa pariin helteeseen ja lähtee suunnistamaan kohti autoaan. Vesipullo taisi jäädä sinne, joten ei kun tankkaamaan. Nestetasapainoa on ylläpidettävä näillä helteillä. Toivottavasti myös nuoret muistavat sen asian.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi