Skeittipuistossa vietetään lauantaina avajaisia

Skeittipuisto on avoinna kaikille harrastajille. Kuva: Mikael Heinrichs.
Skeittipuisto on avoinna kaikille harrastajille. Kuva: Mikael Heinrichs.
– Kunhan jaksaa tsempata riittävästi, niin asioita voi todellakin saada aikaiseksi. Mutta heti ensimmäisen vastoinkäymisen osuessa kohdalle ei kannata luovuttaa.
Nämä sanat tulevat Tobias Reuterin suusta. Hän on yksi nuorista, jotka mitä suurimmissa määrin ovat lauantaina juhlallisin menoin käyttöönsä vihittävän skeittipuiston toteutumisen taustalla.
Neljä nuorta jätti vuoden 2013 tammikuussa aloitteen kaupungille sen seurauksena skeittipuisto nousi lopulta Malms skolanin ja PUNTin läheisyyteen loppuvuodesta 2015. Nyt puistossa vietetään avajaisia. Tapahtuma alkaa kello 12 Calle Wikmanin avajaispuheella, jonka jälkeen on luvassa skeitti-, graffiti- ja parkournäytöksiä.
Lauantain järjestelyistä vastaavat kaupunki sekä aloitteen tehneet nuoret. Ohjelmatarjonnan lisäksi paikalla tulee myös olemaan pientä naposteltavaa, sillä Matglad tulee tarjoilemaan pientä purtavaa päivän mittaan. Tapahtuma on ilmainen ja avoin sekä yleisölle että kaiken ikäisille harrastajille.
Toimivaksi todettu. Ainoa parantamisen paikka on puiston koko, sillä Tobias Reuter on huomannut että skeittaajia on välillä enemmän kuin mitä puistoon mahtuu kerralla. Kuva: Mikael Heinrichs.
Toimivaksi todettu. Ainoa parantamisen paikka on puiston koko, sillä Tobias Reuter on huomannut että skeittaajia on välillä enemmän kuin mitä puistoon mahtuu kerralla. Kuva: Mikael Heinrichs.
– Olen todella tyytyväinen, puisto toimii juuri kuten sen kuuluukin. Lisäksi se on hauska ja melko monipuolinen. Tietenkin sen pitäisi ilmeisesti olla isompi, kun täällä on koko ajan ruuhkaa, Reuter toteaa.
Vaikka Reuter tällä hetkellä suorittaa varusmiespalvelustaan Dragsvikissa, hän on seurannut hankkeen etenemistä ja ehtinyt kokeilemaan sitä jo monesti lomien yhteydessä.

Taustaa

  • Ryhmä nuoria jättää kansalaisaloitteen kaupungille tammikuussa 2013.
  • Aloite saa positiivisen vastaanoton, mutta poliittiseen käsittelyyn kuluu aikaa.
  • Kesäkuussa 2014 Lounais-Suomen Aluehallintovirasto myöntää hankkeelle 25 000 euron määrärahan. Hankkeen kokonaiskustannukseksi arvioidaan 90 000 euroa.
  • Eri sijoitusvaihtoehtoja kartoitetaan. Kaupunki päätyy lopulta Malms skolanin viereiselle mäelle, Koulutien toisella puolella sijaitsevat sekä suomen- että ruotsinkieliset yläasteet ja lukiot.
  • Skeittipuisto saa loppusyksystä 2014 rakennusluvan. Töiden oli määrä alkaa keväällä 2015 ja puiston valmistua kesäksi 2015.
  • Tarjouspyynnöt jätetään maaliskuussa 2015. Käy ilmi että puisto ei valmistu kesäksi, mutta kylläkin vuoden 2015 aikana.
  • Puisto rakennetaan loka-marraskuussa ja luovutetaan kaupungille marraskuun lopussa.
  • Viralliset avajaiset lauantaina 28. toukokuuta 2016.

– Taisin jopa käydä täällä testaamassa jo ennen kuin tänne sai tulla, hän nauraa.
Puisto on ollut ahkerassa käytössä alkuvuodesta aina kuivien kelien sattuessa kohdalle.
– Toivottavasti paikan päälle tulee mahdollisimman paljon väkeä lauantaina. Monet ovat olleet kiinnostuneita asiasta, vaikka eivät itse harrastaisikaan lajeja. Ja onhan täällä luvassa paljon muutakin ohjelmaa, hän muistuttaa.
Puiston viereen pystytetyssä infokyltissä suositellaan kypärän ja suojien käyttöä, mutta skeittaus ja scoottaus (temppupotkulautailu) perustuvat nimen omaan vapauteen. Lajeja harrastetaan ilman ulkopuolisten valvontaa eikä seurajohdettua toimintaa juuri ole. Kuka tahansa voi tulla, temppuilla ja lähteä oman mielensä mukaan.
– Täällä näkee koko ajan uusia ihmisiä jotka ovat kokeilemassa. Kaikki ovat tervetulleita tänne, ikään ja kokemustasoon katsomatta, Reuter muistuttaa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi