Sydänyhdistyksen keräys on lähtenyt hyvin käyntiin

Defibrillaattori. Arkistokuva: Jan-Ole Edberg.
Defibrillaattori. Arkistokuva: Jan-Ole Edberg.
Länsi-Turunmaan Sydänyhdistyksen keräys defibrillaattoreiden hankkimiseksi Paraisille on alkanut hyvin.
– Tällä hetkellä meillä on periaatteessa koossa varat puolentoista defibrillaattorin hankintaan, joten jos sama tahti säilyy pääsemme tavoitteeseen eli kaksitoista laitetta tämän vuoden aikana, sanoo Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Järvinen.
Hän toivoo tietysti että keräystahti nopeutuu niin että tavoite saavutetaan jo ennen joulukuuta.
– Lielahden kyläyhdistys on ollut aktiivinen ja toivomme tietysti että myös muut kylä- tai kaupunginosayhdistykset osallistuvat keräykseen, sanoo Järvinen.
Maksuttomia tiedotustilaisuuksia defibrillaattoreista järjestetään kaupungintalon valtuustosalissa 21. maaliskuuta suomeksi ja 23. maaliskuuta ruotsiksi. Molemmat tilaisuudet alkavat kello 17.30 ja kestävät noin tunnin verran. Ne järjestetään yhteistyössä kansalaisopisto Saariston Kombin kanssa.
– Tilaisuuksissa on kyse lähinnä siitä että ihmiset saavat tutustua laitteisiin. Kaikki eivät ehkä ehdi kokeilla niitä, mutta jos on kiinnostusta voimme varmasti järjestää lisää vastaavia tilaisuuksia, kertoo Hanna Järvinen.
Yhdistykset voivat myös tiedustella Sydänyhdistykseltä luentoja. Hanna Järvinen luennoi lähiaikoina sekä suomen- että ruotsinkielisille eläkeläisyhdistyksille.
Keräys jatkuu koko vuoden erilaisten tapahtumien merkeissä ja keräystilille FI47 5711 0020 0531 45 voi kuka tahansa lahjoittaa varoja.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
suomennos Leena Lehtonen