Täällä valmistuu kakkuja ja leivonnaisia

Iida Kosklin on ammatiltaan kokki ja leivonta on hänen intohimonsa. Kuva: Leena Lehtonen.
Iida Kosklin on ammatiltaan kokki ja leivonta on hänen intohimonsa. Kuva: Leena Lehtonen.
– Olen iloinen siitä että paikallinen market on ottanut tuotteitani myyntiin, kertoo tänä syksynä pienyrityksen perustanut Iida Kosklin.
Hän on valmistunut kokiksi vuonna 2011 Turun ammattikoulusta ja työskentelee nyt Verkahovin ravintolassa Turussa. Hän on jo pikkutytöstä asti pitänyt paljon leipomisesta ja on tehnyt kakkuja ja leivonnaisia erilaisiin tilaisuuksiin.
– Leipomo on kuten nimikin kertoo kotonani, tilassa joka toimi aikaisemmin kodinhoitohuoneena. Tähän minileipomoon ei mahdu uunia, joten paistan kakut keittiön uunissa. Ostoslistalla on uusi uuni kiertoilmaversiona, joka mahdollistaa useamman pellillisen paistaminen yhdellä kertaa.
Iida Kosklin alkaa valmistella marjapiirakkaa, jonka hän toimittaa seuraavana aamuna markettiin annospaloina myytäväksi. Lisäksi hän on ajatellut tehdä sitruuna-rahkapiirakkaa.
– Olen lähtenyt nyt alkuun valmistamaan makeita leivonnaisia. Teen mielelläni myös suolaisia versioita kuten erilaisia piiraita, mutta ne tulevat hintavimpien raaka-aineiden vuoksi kalliimmiksi, toteaa Iida Kosklin.
Tilauksesta hän valmistaa erilaisia leivonnaisia, kakkuja, piiraita ja pikkuleipiä.
– Lasten syntymäpäiväkakut tehdään toiveiden mukaan ja niiden koristelut ovat tietysti hyvännäköisiä. Nykyään suositaan enemmän erikoiskakkuja kuin perinteisiä kakkuja kuten mansikka-kermakakkuja.
Mikä on oma suosikkikakkusi?
– Ehkä kinuski-juustokakku tai suklaamoussekakku, jotka eivät ole kuitenkaan liian makeita. Suolaisista pidän kinkku- ja poropiirakasta, kertoo Iida Kosklin hetken mietittyään.
Oman yrityksen pyörittäminen päivätyön ohessa merkitsee pitkiä päiviä, mutta Iida Kosklin tulee yrittäjäperheestä.
– Vanhemmillani on yritys ja teen heille jonkin verran myyntityötä.
Omaa yritystään hän on toistaiseksi markkinoinut sosiaalisen median kautta ja jakamalla mainoslappuja.
– Voin toimittaa tilauksia myös Paraisten ulkopuolelle jos niin halutaan, hän kertoo.
Kotileipomon Sunny-nimellä on oma tarinansa.
– Sunny oli ensimmäinen koirani ja päätin että jos joskus perustan oman yrityksen, tulee sen nimeksi Sunny.
Iida Kosklinin perheeseen kuuluu aviomies, kaksi dalmatialaista ja kaksi kissaa. Koirien kanssa hän lenkkeilee ja harrastaa myös agilityä.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi