Taiteen perusopetusta on lisättävä Paraisilla

Kuntavaalit. Taide- ja kulttuurialan toimijat antavat lapsille ja nuorille monipuolisia ja kehittäviä mahdollisuuksia harrastaa.

Paraisilla on mahdollista opiskella teatteria, kuva- ja sanataidetta, käsitöitä ja teatteria sekä musiikkia ja tanssia.

Nämä tahot tuovat väriä ja elämää kaupungille antamalla paitsi monipuolista tarjontaa tapahtumiin näyttelyiden ja esitysten ja tapahtumien muodossa, myös työpaikkoja kaiken muun lisäksi.

Kulttuurikoulujen yhteistyön ansiosta Paraisilla annetaan monipuolista taiteen perusopetusta kuudella eri taiteenalalla noin 600:lle lapselle ja nuorelle. Taiteen perusopetuksesta huolehtiminen on kunnan vastuulla ja siitä ei voi tinkiä. Tämä on ainutlaatuinen järjestelmä, jonka kautta on nuorella mahdollisuus saada vapaa-ajan harrastuksesta jopa valmius ammatilliseen koulutukseen.

Musiikkiopisto Arkipelag tarjoaa näistä kahta, tanssia ja musiikkia. Kun kulttuurilautakunta päätti vähentää Arkipelagilta oppilaspaikan, joka olisi ollut pikkuraha kaupungille, mutta mittaamattoman arvokas sille lapselle, jolta paikka nyt puuttuu, se teki juuri päinvastoin, kuin mihin on sitoutunut aiemmin.

Mielestämme jokaisen kuntapoliitikon pitää sitoutua siihen, että Paraisilla taiteen perusopetuksen oppilaspaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia lisätään, eikä vähennetä.

Lasten ja nuorten harrastaminen ehkäisee syrjäytymistä ja edistää yhteisöllisyyttä ja myös mielenterveyttä, joten se on myös sijoitus tulevaisuuteen.

Paraisilla on lisäksi useimmissa harrastuksissa käytössä kaksikielinen opetus, joka on itsestäänselvyys seuroille ja yhdistyksille. Tämä luo yhdenvertaisuutta osaltaan. Tästä Paraisilla olisi syytä myös aikuisten ottaa mallia.

Me allekirjoittaneet sitoudumme edistämään taide- ja kulttuuriopetusta Paraisilla.

Pia Sulosaari-Sandell
SDP, varavaltuutettu ja suomenkielisen jaoston varapuheenjohtaja

Maria Lindell-Luukkonen
SDP, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

1 Kommentti

  1. Olen täysin samaa mieltä. Varsinkin tällä hetkellä lapset ja nuoret tarvitsevat kaiken tuen, minkä vain voi antaa.

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*