Taitoluistelijoiden ohjelmatapahtuma

Vaaka. Kerttu Leppäkoski jäällä. Kuva: Annakaisa Sarokas.
Vaaka. Kerttu Leppäkoski jäällä. Kuva: Annakaisa Sarokas.
Ohjelmatapahtuma on pienimuotoinen kilpailu niille luistelijoille jotka eivät vielä ole kilpailleet virallisissa kilpailuissa, eli todella hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan miltä kilpaileminen tuntuu. Tapahtumassa kilpailtiin kolmessa eri sarjassa vaikeustason mukaan ja kilpailuun osallistui yhteensä 13 tyttöä.
Kolme tuomaria arvioi luistelusuoritusten eri osa-alueita, kuten esimerkiksi ojennukset, vartalon hallinta, musiikin tulkinta, askelsarjat ja piruetit. Kaikista osa-alueista jaettiin pisteitä yhdestä viiteen. Palkintosijat julkistettiin ja muut tulivat jaetulle neljännelle sijalle.
Osallistujille jaettiin arvostelulomake ja mitali. Oikeastaan jokainen luistelija oli omalla tavallaan voittaja koska vaatii paljon rohkeutta astua aivan yksin isolle jäälle yleisön ja tuomareiden eteen esiintymään.
Kisojen päätteeksi yleisölle esiintyi tulokassarjan muodostelmaluistelujoukkue Sea Stars omalla ohjelmallaan.
Piiri. Muodostelmaluistelujoukkue Sea Stars. Kuva: Annakaisa Sarokas.
Piiri. Muodostelmaluistelujoukkue Sea Stars. Kuva: Annakaisa Sarokas.
Aikaisemmin samalla viikolla järjestettiin Salossa alueellinen ohjelmatapahtuma kaikille Lounais-Suomen luisteluseuroille. Halukkaat saivat ilmoittautua sinne ja Paraisilta osallistui kolme tyttöä. Tytöt kävivätkin näyttämässä mistä Paraisten luistelijat on tehty, kotiin tuli kaksi kultamitalia ja yksi kunniamaininta pehmeästa ja kauniista luistelusta!
Vielä on yksi mahdollisuus tänä keväänä käydä katsomassa luisteluesityksiä. Taitoluistelijoiden kevätnäytös pidetään Paraisten jäähallilla 20.3. kello 16.30 alkaen. Sisäänpääsy on vapaa. Esitysten jälkeen on vapaata jääaikaa jolloin saa tulla kokeilemaan taitoluistelua. Kaikenikäiset luistelusta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Eija Holopainen