Talletusautomaatti tulee, oletko valmis?

Parainen saa talletusautomaatin ensi tiistaina. Kuva: Automatia Pankkiautomaatit Oy.
Parainen saa talletusautomaatin ensi tiistaina. Kuva: Automatia Pankkiautomaatit Oy.
 
Lähipäivinä Osuuspankin käteisautomaatille suunnistaneet ovat joutuneet tekemään pidemmän lenkin joko Nordean tai K-kaupan automaateille, sillä OP:n automaatti on ollut pois käytöstä. Syy tähän on yksinkertainen, sillä Osuuspankin tiloihin tulee talletusautomaatti, viralliselta nimeltään TalletusOtto.
Uudesta automaatista voi tavallisen käteisautomaatin tavoin nostaa käteistä rahaa kaikkien pankkien korteilla, mutta uutuuden viehätys piilee mahdollisuudessa myös tallettaa rahaa automaatin kautta. Alkuvaiheessa Nordean, Osussupankin sekä Danske Bankin sirukortin omistavat asiakkaat voivat käyttää talletusmahdollisuutta, mutta muitakin pankkeja lienee liittymässä joukkoon. Rahat talletetaan korttiin liitetylle tilille.
Ajatus uusien automaattien taustalla on muun muassa käteisen rahan paikallisen kiertokulun tehostamisessa, sillä toisen asiakkaan tililleen tallettamat setelit voi joku toinen asiakas puolestaan nostaa omalta tililtään. Automaatit vastaanottavat kaikkia euromääräisiä kolikoita ja seteleitä 1 sentistä aina 500 euroon.
Toistaiseksi lähin talletusautomaatti on ollut Kaarinassa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
Lisää talletusautomaatista ensi viikon paperilehdessä.