Tämä show on vähintään yhtä siisti

Kehuttuani useaan otteeseen sekä nuorisoshow’ta että kesäteattereita Paraisilla, on ehdottomasti paikallaan kehua myös Musiikkiopisto Arkipelagin kissabaletti-produktiota.

Kerrassaan loistava tanssiteatteriesitys saaristokaupungin kissabaletista on nimittäin sen verran huikea suoritus. Kaikkien koreografioiden hiominen, tekstien kirjoittaminen, kappaleiden säveltäminen ja sovittaminen, käsikirjoituksen laatiminen – sekä tanssijoiden ja muusikoiden perään katsominen ei todellakaan ole mitään lasten leikkiä.

Kaiken tämän Arkipelagin opettajat ja oppilaat kuitenkin ovat tehneet – tavallisen tanssi- ja musiikkiopetuksen ohella – käytännössä koko kevään ajan.

Miten on, puhutko sinä sattumoisin tanssin kieltä?

Lopputulos oli vähintäänkin mieleenpainuva. Toivoisinkin, että vielä useampi kuin ne noin 800, jotka ovat onnistuneet saamaan lipun loppuunmyytyihin esityksiin pääsisivät näkemään ja kokemaan esityksen. Toivottavasti Making of Catballetista tehdään jonkinlainen videotallenne, jotta myös isompi joukko pääsisi nauttimaan siitä.

Hieman ahdasta ja hieman lämmintähän salissa oli, mutta entä sitten? Kun pääsee nauttimaan tuollaisesta kokonaisuudesta, se on täysin yhdentekevää. Oppilaiden ilo ja innostus paistoi läpi jokaisesta kohtauksesta, ja kymmenen minuutin jälkeen kaikki muu oli jo unohtunut.

Se, että kyseessä oli kaiken lisäksi paikallisten kulttuurikoulujen välinen yhteistyöhanke, tekee siitä vieläkin hienomman. Toivottavasti vastaavia yhteistyöprojekteja nähdään jatkossakin, sillä toimiva yhteistyö on kaikkien etu. Se ei ole pois keneltäkään, sillä se on vain ja ainoastaan omiaan lisäämään kiinnostusta taiteenlajeja kohtaan.

Unohtaa ei myöskään sovi opettajien ja pedagogien osuutta asiassa. Tai kaksikielisyyttä. Sanotaan usein, että Paraisten kulttuuritarjonta on liian painottunut ruotsinkieliselle puolelle, mutta se ei ainakaan tässä pidä paikkaansa. Ei sitten alkuunkaan.

Kissabaletti jos mikään oli loistava esimerkki siitä, että a) kaksikielisyys toimii vallan loistavasti ja b) kielellä ei oikeastaan ole mitään väliä kulttuurin saralla (tai monessa muussakaan asiassa).
Tanssi on tanssia, puhuitpa äidinkielenäsi sitten suomea, ruotsia, venäjää, hindiä tai tagalogia. Musiikki on musiikkia, aivan samalla tavalla.

Miten on, puhutko sinä sattumoisin tanssin kieltä?

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Lue myösKissojen taideopisto valtaa PUNTin lauantaihin asti

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*