Tänään on Team Rynkeby Turun lähtölaukaus – kolme Paraislaista mukana pyöräilemässä Pariisiin

Valmiita lähtöön. Vasemmalta: Kristian Kylen, Marika Nygårdas ja Mariella Ramstedt Team Rynkeby Turusta. Kuva: Malin Johansson

Hyväntekeväisyystiimi Rynkeby pyöräilee Pariisiin kerätäkseen rahaa vaikeasti sairaille lapsille ja heidän perheilleen. Paraisilta mukana ovat Mariella Ramstedt, Marika Nygårdas ja Kristian Kylen.

Yhteensä 46 pyöräilijää Team Rynkeby Turusta ovat lähtövalmiina Turun tuomiokirkolla tänään tasan kello 10 aloittaakseen matkan kohti Pariisia. Suomalaisten joukkueiden virallinen lähtö on perjantaina ja tapahtumaan osallistuu parisataa pyöräilijää eri puolilta Suomea.

50-vuotisprojekti

Turkutiimin jäsenistä noin 20 on mukana ensimmäistä kertaa ja Marika Nygårdas Paraisilta on yksi heistä. Paraisilta osallistuu myös Kristian Kylen, joka tekee toisen matkansa Pariisiin ja Mariella Ramstedt, joka on mukana pyöräilemässä Pariisiin jo kolmatta kertaa. Nygårdas nousi ensimmäistä kertaa elämässään maantiepyörän satulaan huhtikuussa.

– Minulla ei ole mitään urheilutaustaa, mutta ajattelin että tästä tulisi minun 50-vuotisprojektini, sanoo Nygårdas ja lisää, että hän on aikaisemmin pyöräillyt vain lyhyitä matkoja lastensa kanssa.

Uudet osallistujat sijoitetaan aurinkokannelle

Matka Pariisiin on noin 1500 kilometriä pitkä ja se pitäisi tehdä kymmenessä päivässä. Pyöräillä pitäisi siis 25–27 kilometriä tunnissa. Tiimissä pyöräilee kaksi yhtä vahvaa ryhmää; kumpaakin ryhmää johtaa vetotiimi, keskellä pyöräilee navigaatiotiimi ja viimeisenä tulee niin sanottu aurinkokansi. Uudet osallistujat sijoitetaan aurinkokannelle, ja siellä on paikka Nygårdaksellakin.

– Se on helpoin paikka pyöräillä, mutta tiedän että matkasta tulee raskas, sekä fyysisesti että henkisesti, Nygårdas selittää, että vaikeinta hänelle henkisesti on päästä yli pyörällä kaatumisen pelostaan.

Nygårdasin kihlatulla Kylenillä on urheilutausta. Kuitenkin syy, miksi hän halusi mukaan tiimiin oli halu tukea ja auttaa syöpää sairastavia lapsia ja heidän perheitään.

– Menetin tyttäreni syövälle vuonna 2017, Kylen kertoo.

Ramstedt – joka on jo kokenut tiiminjäsen ja mukana vetotiimissä – kertoo, että ryhmällä on tosi hyvä ryhmähenki. He ovat treenanneet yhdessä ahkerasti koko vuoden, riippumatta siitä, onko ollut aikainen aamu tai myöhäinen ilta.

– Tiimistä tulee perhe, joka alkaa miettimään toistensa huolia, hän selittää.

Kaikilla on oma tehtävä

Nuorin osallistuja Team Rynkeby Turussa on 21-vuotias ja vanhin täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Ajatuksena on, että tiimissä olisi sekä nuorempia että vanhempia osallistujia, miehiä ja naisia. Kaikilla on oma tehtävä, josta vastata.

– Kaikkia tarvitaan ja kaikilla on tehtävä, minä olen esimerkiksi vastannut treeneistä talven aikana, sanoo Ramstedt.

Huoltotiimillä, jossa on 6–7 henkilöä, on myös tärkeä tehtävä. He pitävät huolta siitä, että kaikki varusteista syömiseen toimii matkan aikana, ja että kaikki pääsevät turvallisesti perille Leijonapuistoon Pariisiin, missä osallistujat eri maista kokoontuvat. Joukkue on kerännyt varoja syöpää sairastaville lapsille viime vuoden aikana muun muassa hankkimalla sponsoreita, keräämällä pullopantteja ja järjestämällä erilaisia kilpailuja.

Turun tiimin matkaa voi seurata Facebookissa https://www.facebook.com/teamrynkebyturku/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/teamrynkebyturku/

Malin Johansson

Käännös: Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*