Tarjolla pikakorjaus pyörille

blått plåtskåp utomhus
Suojakatos ja työkaluja. Kuva: Carina Holm

Brankiksen luokse suoraan taksiasemaa vastapäätä on hiljattain rakennettu suojakatos ja sen alla on kapea sininen metallikaappi, jossa on jalusta pyörälle, jota täytyy korjata ja pumppu.

Kaapin sisäpuolella on työkalut, jotka ovat kaapissa kiinteästi sille, jonka täytyy nopeasti korjata pyöränsä, ennen kuin jatkaa matkaansa.

Paraisten kaupungin yhdyskuntainsinööri Matias Jensén sanoo, että vastaava suojakatos ja korjauskaappi löytyy Lillmälön lauttarannasta ja vastaava palvelukaappi on tulossa myös Nauvon vierasvenesatamaan.

– Kaappi tarjoaa pikapalvelun pyöräilijöille ja tämä on toteutettu yhteistyössä kaupungin, ELY-keskuksen ja Naantalin kaupungin kanssa. Rymättylässä on kaksi vastaavaa kaappia.

Apua, jos pyörää yhtäkkiä täytyy huoltaa

Ajatuksena on, että pyöräilijät, jotka ajavat pitkin Pientä Rengastietä, saavat tällä tavalla apua, jos pyörää yhtäkkiä täytyy huoltaa.

– Samalla kaapit sopivat kaikille pyöräilijöille, joiden tarvitsee tehdä pienempiä korjauksia pyörälleen, sanoo Jensén.

Hän sanoo kaappien olevan hyvin varustettuja ja työkalujen olevan kiinnitettyjä kaappiin, ”jotta ne eivät saa jalkoja allensa”.

– Täällä on kaikki tarpeellisimmat pieniä korjauksia varten. Palvelu on pyöräilijöille täysin maksuton.

Reitin varrella olevia opasteita on uusittu

Pientä Rengasteitä pyöräilevät ovat myös huomanneet, että reitin varrella olevia opasteita on uusittu ja parannettu kesän aikana.

Myös tämä on tapahtunut yhteistyössä ELY-keskuksen ja useiden alueen toimijoiden kanssa.

blå skylt med vit text för cyklister
Kuva: Carina Holm

– Nyt Pieni Rengastie on paremmin merkitty ja kylteissä on etäisyydet esimerkiksi Paraisten keskustaan, sanoo Jensén.

Aikaisemmin virallinen Pieni Rengastie kulki Paraisten keskustaan Österbyntien kautta ja sitä pyörätietä myöden, joka kulkee pitkin Saaristotietä.

– Nyt kyltit näyttävät myös vaihtoehtoisen reitin, joka kulkee Kalkkitien kautta ja tulee takaisin Saaristotielle Koulukadun kautta. Tällä tavalla pyöräilijöiden on myös helpompi löytää Paraisten keskustaan, hän sanoo.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*