Tärkeä syksy

Mikael Heinrichs.
Sote- ja maakuntauudistukset (sekä maakuntavaalit) lykkääntyivät ainakin vuodella, muta sitä ennen Paraisten tuore valtuusto ehti muutamien valtuutettujen vastalauseista huolimatta tekemään päätöksen kaupungin ruokahuollon liiketoiminnan luovuttamisesta Arkea Oy:lle. Osa uusista valtuutetuista olisivat toivoneet päätöksen siirtämistä syksyyn, jotta olisivat ehtineet perehtymään asiaan riittävän syvällisesti.
Kesäkuun alussa kuitenkin tehtiin Arkea-päätös ja ruokahuolto siirtyy heille 1. syyskuuta lukien – eli reilun kuukauden kuluttua.
Näin jälkiviisaana voi toki todeta, ettei tuolla päätöksellä kuitenkaan loppupeleissä ollut niin kiire kuin oletettiin, mikä on tietenkin valitettava asia. Varsinkin kun kysymysmerkkejä on useampikin ilmassa.
Tässä(kin) asiassa maltti olisi saattanut olla valttia.

Kun koneisto pyörähtää käyntiin elokuussa, edessä on paljon tärkeitä asioita sekä nyt että tulevina vuosina.

Nyt pitääkin toivoa, että kuntapäättäjät hallituksessa, valtuustossa ja lautakunnissa ovat päässeet lataamaan akkuja kesän aikana, jotta päätöksenteko sujuu syksyn aikana. Tekemistä varmasti riittää.
Kun koneisto pyörähtää käyntiin elokuussa, edessä on paljon tärkeitä asioita sekä nyt että tulevina vuosina. Kaupungin itsemääräämisoikeus terveydenhuoltoa koskevissa asioissa säilyy ainakin 365 päivää pidempään kuin alkujaan oletettiin. Sote- ja maakuntauudistusten on nimittäin määrä astua voimaan 1.1.2020 lukien.
Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 14. elokuuta, eli päivää ennen koulujen alkamista Paraisilla. Sitä ennen lautakunnat tuskin ehtivät kokoontumaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta kokoontuu ainakin alustavan aikataulun mukaisesti ensimmäisen kerran 23. elokuuta.
Se lienee samalla päivämäärä, jolloin Kauppiaskadun välimereltä inspiraatiota ammentaneen asuin- ja liikekiinteistön rakennuslupahakemusta käsitellään.
Attendo haluaa paikkakunnalle ja hankki jo omistukseensa Lilla Ro -kodin kesäkuussa. Mehiläisen työterveyshuolto on päässyt kunnolla vauhtiin ja keskustelut Nauvon Ernholmiin kaavaillusta asuinalueesta käynevät kuumina vielä pitkään.
Ai niin, seikkailugolfratakin aukeaa yleisölle näillä näkymin nyt perjantaina kello 12. Ihan vinkkinä vaan!
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi