Teaterboulage juhlii urakalla: neljäs ensi-ilta tuloillaan

Den fule. Lette (Svante Karlsson) ja pomo Scheffler (Ingeborg Spiik) näyttämöllä. Kuva: Mikael Heinrichs
Kyseessä on saksalaisen Marius von Mayenburgin Den fule (Ruma), joka on esitetty suomeksi Kansallisteatterin toimesta vuonna 2008. Rutsiksi sitä ei ole aikaisemmin esitetty Suomessa. Ohjauksesta vastaa Samuel Karlsson.
Näytelmä kertoo uuden voimavirtakytkimen keksineestä miehestä, jonka nimi on Lette. Hänen pitäisi lähteä kongressiin esittelemään ja myymään uutuuttaan, mutta esittelykeikka meneekin assistentille. Firman pomo antaa ymmärtää, että tässä on kyse Letten kasvoista ja että hänen ehkä kannattaisi jutella vaimonsa kanssa.
Hirvittävä totuus paljastuu melko pikaisesti. Lette on ruma. Aivan uskomattoman ruma – tai niin ainakin hänelle uskotellaan.
Estradilla nähdään neljä näyttelijää. Nimikkoroolia esittää Svante Karlsson, vaimoa Anna Lindström, assistenttia Tim Eriksson ja pomoa Ingeborg Spiik.
Näytelmän ääni- ja musiikkimaailmasta vastaavat Anton Elmvik sekä Oliver Tschernij. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Minna Ihalainen ja valaistuksesta Sigurd Möller.
Näytelmän ensi-ilta on 24. lokakuuta PUNTin kulttuurisalissa. Yhdistys toivoo näytelmän kiinnostavan myös suomenkielisiä.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi