Teaterboulagella taas revyyn aika

Puolet jengistä. Tiistaina harjoiteltiin poikkeuksellisesti Pjukalassa, jossa paikalla oli noin puolet esiintyjistä. Kuva: Mikael Heinrichs

Viimeksi revyyn aika oli kolme vuotta sitten, kun yhdistys täytti 20 vuotta – nyt on taas Paraisten revyyn aika.

”Erstans Pärla – (Wash and go)” on Teaterboulagen kaikkien aikojen seitsemäs revyy ja tällä kertaa lavalla nähdään 29 henkilöä, mukaan lukien nelihenkinen ”hausbändi” Helmin Helmet. Kulissien takana eri tehtävissä työskentelee lisäksi viitisentoista henkilöä.

Ohjauksesta vastaa Riddo Ridberg ja tuottajana on Lisa Taulio.

– Niin kuin revyyn yhteydessä yleensä on, niin mukana on paljon erilaisia elementtejä ja melkein kaikki on mahdollista. Mutta tällä kertaa sanoisin, että meillä on enemmän punaisia lankoja, jotka vievät revyytä eteenpäin ja sitovat sen kokonaisuudeksi kuin aikaisempina kartoina, sanoo Ridberg.

Erstans Pärla

 • Tekstit: Daniela Franzell, Skini Lindgård, Andreas von Bergmann.
 • Ohjaus: Riddo Ridberg.
 • Koreografiat: Emilia Lindström.
 • Lavastus: Minna Ihalainen.
 • Puvut: Charlotta Palander.
 • Valosuunnittelu: Magnús Arnar Sigurdarson.
 • Kapellimestari: Anton Elmvik.
 • Graafinen suunnittelu: Sam Sihvonen.
 • Valokuvat: Lasse Andersson/Henrik Zoom Photography.
 • Esityksen kesto: n. 2,5 tuntia sis. väliajan.
 • Ensi-ilta: 21.2. klo 18, esitetään 14 kertaa, viimeinen 13.3.

Harjoitukset aloitettiin marras-joulukuun vaihteessa ja vuodenvaihteen jälkeen on menty tiiviimmin.

– Kun puhumme revyystä, on aina tietysti kyseessä haaste saada kasaan palapelin kaikki osat, kun meillä on noin 20 kappaletta ja niiden lisäksi 20 sketsiä, mutta tällä kertaa on luvassa enemmän roolihahmoja jotka ovat koko juonessa mukana. Totta kai on myös luvassa sivuosia ja pienempiä rooleja, sanoo Ridberg.

Revyy tarkoittaa myös enemmän aikuisille suunnattua näytelmää, mutta lavalla nähdään harrastelijanäyttelijöitä 16:sta 70:ään vuoteen.

– On erittäin hienoa, että meillä on näin leveä joukko ja eri ikäpolvet kohtaavat myös revyyn merkeissä.

Lisäksi meillä on paljon uusia kasvoja ja sellaisia, jotka eivät aikaisemmin ole olleet revyyssä, sanoo Taulio.

– Paitsi, että meillä on houtskarilaisia, nauvolaisia ja paraislaisia lavalla, on meillä lisäksi islantilainen valosuunnittelija, joten kyseessä on todella kansainvälinen tuotanto, nauraa Ridberg, joka itse oli mukana ensimmäisessä Paraisten revyyssään vuonna 1977.

Yksi uusista mukanaolijoista on Marina Bergman, joka suosittelee vahvasti ottamaan askeleen oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

– Mukanaolo tällaisessa projektissa on superhieno tapa oppia tuntemaan uusia ihmisiä ja tutustua ihmisiin. Suosittelen sitä näin uutena asukkaana, hän sanoo.

Maj Björk syntyperäisenä paraislaisena on samaa mieltä.

– On aina hyvä haastaa itseään ja myös hypätä pois mukavuusalueeltaan. Ei tarvitse tuntea kaikkia, muuta kuin vain uskaltaa, hän nauraa.

Revyy, jonka venäjänkieliseksi alaotsikoksi on käännetty ”Wash and go” saa ensi-iltansa PUNTin teatterisalissa perjantaina 21. helmikuuta kello 18.00.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

2 Kommentia

  • Pääosin på svenska, mutta varmasti myös jotain osia suomeksi ja olettaisin tematiikkaan liittyen myös venäjäksi…

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*